- ‘Zbog ovakvih pojedinaca ‘znanost’ je izgubila svaki kredibilitet! Javno blaćenja direktora proizvođača cjepiva za Covid 19

Alberta Bourla, šef Pfizera izazvao je bijes na društvenim mrežama svojim pomalo bahatim postom objavljenim "u čast trogodišnjice" trenutka kad je njhovo cjepivo dobilo dozvolu za "spašavanje" od pandemije. Rekao je: "- Naši pacijenti računaju na nas!"

U SAD-u je primijenjeno približno 366.905.365 Pfizerovih cjepiva protiv korone, nekoliko milijuna i u Hrvatskoj!

- ‘Zbog ovakvih pojedinaca ‘znanost’ je izgubila svaki kredibilitet! Javno blaćenja direktora proizvođača cjepiva za Covid 19 Niccoloy / Instagram
14. 11. 2023

Albert Bourla je postom na X-u proslavio trogodišnjicu od kada je Pfizerovo cjepivo protiv COVID-19 prošlo sigurnosna ispitivanja. “Na današnji dan prije tri godine, mogli smo sa svijetom podijeliti radosnu vijest da je naše #COVID19 cjepivo bilo vrlo učinkovito u prevenciji bolesti’, napisao je Bourla. 
Potom je naveo da je to bio jedan od najboljih trenutaka u njegovoj karijeri. ‘Ne bismo mogli doći do ove točke bez iznimnih napora naših talentiranih i predanih kolega iz Pfizera i partnera iz BioNTech Grupe’, naveo je izvršni direktor kompanije, a javlja T Portal https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/objava-sefa-pfizera-izazvala-bijes-na-drustvenim-mrezama-najbolji-trenutak-karijere-20231113

Do travnja, prema statistici, u SAD-u je primijenjeno približno 366.905.365 Pfizerovih cjepiva. Američki centar za kontrolu bolesti (CDC) opisuje dva mRNA cjepiva — Pfizer i Moderna — kao “sigurna i učinkovita”. Tehnologija mRNA korištena za stvaranje cjepiva razvijala se više od 15 godina prije izbijanja epidemije koronavirusa, a verzije Pfizera i Moderne dobile su potpuno odobrenje Uprave za hranu i lijekove (FDA).

Bourlina objava uključivala je njegovu fotografiju sa skupinom kolega, od kojih svaki nosi masku za lice sa natpisom ‘znanost će pobijediti’. ‘Ova je fotografija snimljena nekoliko trenutaka nakon što smo primili dobre vijesti od našeg tima za istraživanje i razvoj, a možete vidjeti osmijehe kroz naše maske’, napisao je.

“Kao što je Aristotel rekao: ‘Naš problem nije u tome što ciljamo previsoko i promašujemo. Naš problem je što ciljamo prenisko i pogađamo.’Mi smo pogodili Mjesec s našim #COVID19 cjepivom, a sada želimo doseći više – jer naši pacijenti računaju na nas,’ naveo je Bourla.

Njegov je post razljutio jemnoge. Nezadovoljna je i američka plivačica Riley Gaines, piše Newsweek. “Ironija maski koje govore ‘znanost će pobijediti’ hahahahaha”, napisala je citirajući Bourlin post. “Toliko ponosan na učinkovito cjepivo da je isključio komentare.”

Jedan od pratitelja je napisao: - ‘Kad bi znanost pobijedila, Albert Bourla ne bi morao isključivati svoje komentare svaki put kad objavi nešto.’ Ryan Gerritson je napisao: ‘Zbog ovakvih pojedinaca ‘znanost’ je izgubila svaki kredibilitet.’

https://www.instagram.com/p/CP-egx1LwYA/?utm_source=ig_web_copy_link

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.