URIHO otvorio preuređeni pogon

Preuređeni pogon Ustanove za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom otvoren je danas u Samoborskim Novakima

URIHO otvorio preuređeni pogon Grad Zagreb
22. 3. 2019

Preuređeni pogon Ustanove za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom (URIHO) otvoren je danas u u Samoborskim Novakima.

URIHO je, podsjetimo, najstarija i najveća zaštitna radionica koja zapošljava više od 500 radnika, od čega su preko 60 posto osobe s invaliditetom. Ustanova je adaptirala pogone proizvodnih jedinica Tisak i kartonaža, koja zapošljava 63 radnika, s ciljem stvaranja boljih radnih uvjeta za radnike, pogotovo one s invaliditetom.

Kako je na otvaranju istaknula zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Olivera Majić, Grad Zagreb ulaže ogromne napore u rješavanje problema s kojima se svakodnevno susreću osobe s invaliditetom i sustavno skrbi o njihovim pravima i potrebama.

"Djelujući u skladu sa svojim strateškim dokumentima, osobitu pažnju stavljamo na područje zapošljavanja i rada osoba s invaliditetom, prepoznajući ga kao ključan element društvene uključenosti i ekonomske neovisnosti svakog pojedinca pa tako i osoba s invaliditetom", kazala je Majić, dodavši da je Grad Zagreb u preuređenje tijekom protekle četiri godine uložio oko milijun kuna. 

"Želimo svim zaposlenicima, a osobito osobama s invaliditetom, učiniti boravak u ovim prostorijama ugodnijim te da im je sam posao što produktivniji", zaključila je. 

Kako je pak naglasio ravnatelj ustanove Josip Držajić, novi objekt je funkcionalan i prilagođen svim potrebama, a osobama s invaliditetom jamči uvjete za zapošljavanje jednake svim ostalim građanima. "Vjerujem da će donijeti zaradu i zadovoljstvo zaposlenicima, koji s velikim entuzijazmom obavljaju svoj posao", poručio je ravnatelj. 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.