U Zagrebu otvorena manifestacija 52. Šokačko sijelo

Šokačko sijelo, najstarija i najveća manifestacija tradicijske kulture županjskog kraja predstavit će svoje običaje i izvorne sadržaje u Zagrebu, od 15. do 17. veljače

U Zagrebu otvorena manifestacija 52. Šokačko sijelo Grad Zagreb
15. 2. 2019

Trodnevni program promocije 52. Šokačkog sijela pod nazivom "Oj Županjo uvik si mi mila", otvoren je danas na Trgu bana Josipa Jelačića. Podsjetimo, Šokačko sijelo je najstarija i najveća manifestacija tradicijske kulture županjskog kraja, a svoje pokladne običaje i folklorne sadržaje predstavit će građanima Zagreba od  15. do 17. veljače.

Prema riječima zamjenice zagrebačkog gradonačelnika Olivere Majić, ova manifestacija dokaz je iznimno bogate hrvatske kulturne baštine. "Zahvaljujem vam što ste za naše sugrađane organizirali promociju vašeg Sijela i omogućili im da osjete dašak najveće manifestacije tradicijske kulture županjskog kraja, poručila je Majić na otvaranju. 

Kako je najavio direktor Turističke zajednice grada Županje Mirko Bačić, posjetitelji će, uz bogatu gastronomsku ponudu tradicionalnih slavonskih proizvoda, moći uživati i u programu muških pjevačkih skupina, folklornih društava i tamburaša.

"Kao i prijašnjih godina, našu kulturno-zabavnu i tradicijsku manifestaciju odlučili smo predstaviti upravo na Trgu bana Jelačića jer nam Zagreb omogućuje da svoje sadržaje predstavimo njegovim građanima, ali i brojnim turistima koji borave u ovome gradu", kazao je Bačić.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.