Predstavljen projekt "Gradski prozori u prirodu"

U parku Maksimir do 2021. godine izgradit će se ili obnoviti dvanaest infrastrukturnih objekata, s posebnim naglaskom na izjednačavanje mogućnosti osoba s invaliditetom, najavljeno je danas na predstavljanju projekta "Gradski prozori u prirodu – unaprjeđenje urbane bioraznolikosti i razvoj zelene infrastrukture"

Predstavljen projekt "Gradski prozori u prirodu" Grad Zagreb
4. 3. 2019

Projekt "Gradski prozori u prirodu – unaprjeđenje urbane bioraznolikosti i razvoj zelene infrastrukture" predstavljen je danas u zagrebačkom Zoološkom vrtu. U okviru ovog projekta, kako je tom prilikom najavljeno, u parku Maksimir do 2021. godine izgradit će se ili pak obnoviti dvanaest infrastrukturnih objekata. 

"Krećemo u realizaciju druge faze projekta, čiji je cilj revitalizacija parka Maksimir te dizanje standarda i poboljšanje uvjeta za Zoološki vrt, u skladu s akutalnom Strategijom izjednačavanja mogućnosti osoba s invaliditetom Grada Zagreba", kazao je na predstavljanju projekta zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, dodajući kako će obnovljeni park sa svim pratećim sadržajima biti otvoren za tri godine.  

Prema riječima ravnatelja Javne ustanove Maksimir Luke Čuljaka, u okviru projekta napravit će se Centar za istraživanje urbane bioraznolikosti, Interpretacijski centar zaštićene autohtone faune, Bioforenzični laboratorij te prikaz vodenih staništa. Uz to, uredit će se prvo i drugo maksimirsko jezero i ujedno izgraditi pristaništa za čamce i šetnica.

Kako je naglasio ravnatelj Zoološkog vrta Damir Skok, ovim projektom unaprjeđuje se i stvara nova atraktivna infrastruktura koja doprinosi razvoju  turističke ponude Zagreba, a da bi park i Zoološki vrt postali dostupniji građanima s poteškoćama u kretanju, uskoro će se nabaviti i vozilo za osobe s invaliditetom.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije i vrijedan je gotovo 35 milijuna kuna, od čega bespovratna sredstva Europske unije iznose 14 milijuna kuna. Uključuje i niz edukativnih programa te sadržaja koji će biti prilagođeni osobama sa senzornim oštećenjima.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.