Radman Grlić k'o slon u staklarni! Rusi su pripremili podugačak popis "neprijateljskih" zemalja: hoće li zabraniti ulazak i Hrvatima?

To se nisu usudili reći ni Orban, ni Macron, ni Schultz, ni Draghi..., ali naš ministar vanjskih poslova iznimno je bio oštar i hrabar na račun hrvatskih državljana. Nakon izjave Gorad Radman Grlića, HR ministra vanjskih poslova da je Vladimir Putin ratni zločinac Rusi naproto poludjeli. Ionako su nas stavili na crnu listu neprijatelja. Što nas čeka nakon izjave koju je dao čelnik naše diplomacije tek ćemo vidjeti. Jedna je raketa sletjela u središte Zagreba, želimo vjerovati da je to bila slučajnost.

Popis zemalja kojima ruske vlasti onemogućuju ulazak u zemlju je sve duži. Kome će Rusija dati odlučno "ne"?

Radman Grlić k'o slon u staklarni! Rusi su pripremili podugačak popis "neprijateljskih" zemalja: hoće li zabraniti ulazak i Hrvatima? Hrvatska vlada
29. 3. 2022

Moskva izvještava da se spremaju mjere za ograničavanje ulaska u Rusiju građanima "neprijateljskih" zemalja.

Prema riječima ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova, Ruska vlada sve članice Europske unije smatra neprijateljskim, smatra je neprijateljskom, inače se našla i Hrvatska. Detaljniji popis uključuje Sjedinjene Američke Države, Australiju, Kanadu, Ujedinjeno Kraljevstvo, Novi Zeland, Japan, Južnu Koreju, sve članice EU i neke druge zemlje.

Moskva je prosvjedovala zbog 'uvredljivih' izjava Grlića Radmana.

Rusija je uputila snažan prosvjed Hrvatskoj zbog uvredljivih i neutemeljenih optužbi ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana o ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu kojeg je nazvao ratnim zločincem, priopćilo je rusko veleposlanstvo u Zagrebu.
 
"Uvredljivi jezik i neutemeljene optužbe na račun predsjednika Ruske Federacije apsolutno su neprihvatljive", kaže se u priopćenju.

Rusija prosvjeduje i smatra neprihvatljivim i to što je Grlić Radman izabranu rusku vlast nazvao "režimom" i javno poželio da ne ostane još dugo na vlasti.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.