Zapadnjaci su bijesni zbog super uspješnih rusko-kineskih razgovora na visokoj razini, a Rusima je to milo

- "Bez sumnje, najvažnija stvar ipak nije reakcija Zapada, već rezultati ovih razgovora koji su održani u Moskvi između Vladimira Putina i Xi Jinping, izjavio je zlurado Dmitry Peskov, glasnogovornik Kremlja.

Russian President Vladimir Putin and Chinese leader Xi Jinping will hold negotiations in Moscow on March 21, with statements for the media expected afterwards, Kremlin Spokesman Dmitry Peskov told reporters:https://t.co/LqbGbJa1jI pic.twitter.com/uDVFXoERSl

— TASS (@tassagency_en) March 17, 2023

Zapadnjaci su bijesni zbog super uspješnih rusko-kineskih razgovora na visokoj razini, a Rusima je to milo Sputnik/Pavel Byrkin/Kremlin via REUTERS /Pixell
23. 3. 2023

Foto: Sputnik/Pavel Byrkin/Kremlin via REUTERS

- Bitni su rezultati posjeta kineskog predsjednika Xi Jinpinga Rusiji, a ne zapadno izvještavanje koje je bilo očekivano neprijateljsko, rekao je novinarima u srijedu glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, a prenijela ruska nacionalna novinska agencija TASS

"Bez sumnje, najvažnija stvar ipak nije reakcija Zapada, već rezultati ovih razgovora koji su održani. Glavna stvar su rezultati samog državnog posjeta", rekao je glasnogovornik Kremlja.

"Što se tiče reakcije zapadnih zemalja, ona je praktički po svim pitanjima samo neprijateljska i duboko neprijateljska, to nikome nije tajna. Izvještavanje o ovom važnom posjetu nije iznimka", naglasio je Peskov.

Kineski predsjednik Xi Jinping bio je u državnom posjetu Rusiji od 20. do 22. ožujka. U ponedjeljak je imao tete-a-tete neformalni sastanak s Putinom koji je trajao 4,5 sata. U utorak se kineski čelnik sastao s ruskim premijerom Mihailom Mišustinom, a zatim je stigao u Kremlj na službene razgovore s Putinom. Čelnici su nakon razgovora potpisali dvije zajedničke izjave. Obojica su istakla da su razgovori bili uspješni.

Zamjenik predsjednika ruskog Vijeća sigurnosti Dmitrij Medvedev, koji je bio dio proširenog kruga ruskih izaslanika na pregovorima, istaknuo je da mu je drago što je većina zapadnjaka bijesna zbog rusko-kineskih razgovora na visokoj razini.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.