Na Mirogoju obilježen Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta

"Država koja temelji svoje korijene na rasizmu i rasističkim zakonima ne može biti slobodna, neovisna, nezavisna i demokratska država", poručio je zagrebački gradonačelnik u povodu obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta.

Na Mirogoju obilježen Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta Grad Zagreb
25. 1. 2019

Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta obilježava se diljem svijeta 27. siječnja, na dan kada je oslobođen Auschwitz. Tim povodom delegacija Grada Zagreba položila je danas vijenac kod spomenika Mojsiju na groblju Mirogoj.

Prema riječima zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, u Drugom svjetskom ratu stradalo je šest milijuna nedužnih ljudi židovske nacionalnosti, uključujući i one u Jasenovcu i svih njih se trebamo prisjetiti. 

"Država koja temelji svoje korijene na rasizmu i rasističkim zakonima ne može biti slobodna, neovisna, nezavisna i demokratska država", poručio je zagrebački gradonačelnik.  

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.