Udruga za vjersku slobodu obilježila 25. obljetnicu postojanja

U povodu 25. godišnjice postojanja, Udruga za vjersku slobodu u Republici Hrvatskoj jučer je održala svečanu skupštinu, a ujedno je obilježen i Međunarodni dan vjerske slobode

Udruga za vjersku slobodu obilježila 25. obljetnicu postojanja Grad Zagreb
13. 1. 2019

Udruga za vjersku slobodu u Republici Hrvatskoj svečanom skupštinom u auli Sveučilišta u Zagrebu jučer je obilježila 25. godišnjicu postojanja, kao i Međunarodni dan vjerske slobode.

Na poziv tajnika udruge Dragutina Mataka, svečanosti je prisustvovao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Kako je tom prilikom naglasio, Dan vjerske slobode slavimo u čast ljudskih prava, a Zagreb je grad u kojem se živi multikulturalnost, multikonfesionalnost i multietničnost. Takvu tradiciju tolerancije i suživota, poručio je gradonačelnik, trebaju njegovati i buduće generacije.

Podsjetimo, Udruga za vjersku slobodu u Republici Hrvatskoj osnovana je u zagrebačkom Hotelu Esplanade 1994. godine, na poticaj Međunarodne udruge za vjersku slobodu, s ciljem promicanja, zastupanja i obrane vjerskih prava. 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.