Na Mirogoju obilježena 75. obljetnica Desetog korpusa zagrebačke NOV Hrvatske

Izaslanstvo Grada Zagreba i Zajednica udruga antifašističkih boraca i antifašista Grada Zagreba danas su obilježili 75. obljetnicu osnivanja Desetog korpusa zagrebačke Narodnooslobodilačke vojske Hrvatske

Na Mirogoju obilježena 75. obljetnica Desetog korpusa zagrebačke NOV Hrvatske Grad Zagreb
18. 1. 2019

Zajednica udruga antifašističkih boraca i antifašista Grada Zagreba, uz izaslanstvo Grada Zagreba, položila je danas vijence i zapalila svijeće na Mirogoju kod Grobnice narodnih heroja, u povodu 75. obljetnice formiranja Desetog korpusa zagrebačke Narodnooslobodilačke vojske Hrvatske.

Kako je tom prilikom istaknuo zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, građani Republike Hrvatske dali su najveći obol u pobjedi antifašističke koalicije.

"Od 11 korpusa s područja bivše Jugoslavije, čak ih je pet konstituirano u Hrvatskoj. Svima poručujem da je II. svjetski rat odavno završio, a bez antifašista, tekovina ZAVNOH-a, branitelja i prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana mi danas ovdje ne bismo stajali. I na tome im svima veliko hvala, poručio je Bandić. 

Osim Bandića, polaganju vijenaca prisustvovali su i zamjenica gradonačelnika Olivera Majić, Miodrag Demo iz Ureda za branitelja, kao i Harun Omerbašić te Slavko Kojić. 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.