Hoće li sada Roman Abramovič ostati i bez svojih aviona? Nakon Chelsea otimaju mu i dva mlažnjka

Milijarderu, koji ima mnogo problema zbog sankcija Rusiji, Amerikanci su također najavili otmicu zrakoplova naredili da svjesno krši sankcije. Kolika ga kazna čeka?

Hoće li sada Roman Abramovič ostati i bez svojih aviona? Nakon Chelsea otimaju mu i dva mlažnjka Chelsea/FB
7. 6. 2022

Američko ministarstvo pravosuđa u ponedjeljak je naredilo zapljenu dvaju zrakoplova u vlasništvu ruskog oligarha Romana Abramoviča jer su navodno korišteni za kršenje sankcija Rusiji zbog rata protiv Ukrajine. Boeing 787 dreamliner i "izvršni" Gulfstream G650ER inače su izvan dosega američkih vlasti.

Amerikanci imaju pod  budnim okom Abramovićeve letjelice

Prema sudskoj ulozi američkog ministarstva pravosuđa, Abramovič je navodno prekršio sankcije tek odletjevši u Rusiju ove godine. Budući da su proizvedeni u SAD-u, dio su američkih sankcija od 2. ožujka ove godine. Abramovič je do sada prodao nogometni klub Chelsea, inače bi mu ga oduzeli Britanci, 400 milijuna dolara vrijedne letjelice trenutno se nalaze ili u Rusiji ili u Dubaiju. Ured saveznog tužitelja New Yorka rekao je da će obratiti pažnju na oba zrakoplova i zgrabiti ih čim se ukaže prilika.

 

U SDA ga čeka i visoka novčana kazna

Abramoviča se u SAD-u već dugo ne očekuje, jer mu je, osim naloga za oduzimanje, izdana i naredba za svjesno kršenje sankcija usmjerenih na sprječavanje izvoza određenih tehnologija i robe u Rusiju. To bi mu moglo donijeti kaznu veću od vrijednosti oba aviona. 55-godišnji Abramovič jedan je od mnogih ruskih milijardera koji su na meti međunarodnih sankcija zbog agresije Rusije na Ukrajinu.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.