Roman Abramovič darovao Chelsea dobrotvornoj organizaciji sve kako bi izbjegao sankcije sjajnom nogometnom klubu

Na službenoj web stranici Chelseaja otkriveno da je vlasnik Roman Abramovič danas predao klub dobrotvornoj organizaciji Chelsea. Abramoviču, koji je poznat i kao prijatelj ruskog predsjednika Vladimira Putina, nedavno je zabranjeno prebivanje u Britaniji, a sve se zakompliciralo i s uvođenjem sankcija Rusiji. Ruski oligarh i vlasnik Chelsea Roman Abramovič upravo je objavio da se povlači s upravljačke funkcije kluba. Napisao je i da upravljačke ovlasti predaje Chelseajevoj humanitarnoj fondaciji.




Roman Abramovič darovao Chelsea dobrotvornoj organizaciji sve kako bi izbjegao sankcije sjajnom nogometnom klubu Chelsea/FB
26. 2. 2022

- Tijekom moga skoro 20-godišnjeg vlasništva nad klubom Chelsea FC, na svoju sam ulogu uvijek gledao kao na ulogu čuvara, čiji je posao bio osigurati da danas budemo uspješni koliko možemo, kao i da gradimo za budućnost, dok istovremeno imamo važnu ulogu u našem društvu. Uvijek sam donosio odluke u najboljem interesu kluba. Ostajem predan tim vrijednostima. Zato danas povjerenicima Chelseajeve dobrotvorne zaklade predajem upravljanje i brigu nad klubom. Vjerujem da su trenutno u najboljoj poziciji da brinu o interesima kluba, igrača, osoblja i navijača, objavio je Abramovič.

 U sažetom priopćenju kluba ne ulazi se u točne pojedinosti financijske konstrukcije, ali je vjerojatno da je riječ o fiducijskoj transakciji koja će pomoći izbjeći europske sankcije prema vlasniku, ali će i dalje moći utjecati na tim. 

U najavi se pojašnjava da je tijekom svojih gotovo 20 godina vlasništva Abramovich uvijek nastojao da brend radi što uspješnije živi i posluje.

 
Uvijek sam donosio odluke imajući na umu interese kluba i ostajem predan tim vrijednostima. Zato danas predajem upravljanje i brigu o Chelsea FC povjerenicima Chelsea Charitable Foundation, citira Abramoviča u priopćenju.

Prema riječima ruskog poduzetnika, imenovani pojedinci trenutno su u najboljoj poziciji da imaju na umu interese kluba, igrača, osoblja i navijača.

Otkako je Roman Abramovich postao vlasnik Chelseaja. Statistika za eru koja je započela u srpnju 2003.

Brojke naslova

Uoči 1000. utakmice Chelsea Romana Abramoviča postigao je:

999 natjecateljskih utakmica
608 pobjeda
215 izvlačenja
176 poraza
1903 gola postigao

896 golova postigao

Plavi imaju postotak pobjeda od 60,9 posto (u usporedbi s naših svih 44,3 posto)

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.