Roman Abramovič koji je podrijetlom Židov, baš kao i Volodimir Zelenski, sudjeluje u pregovorima u Bjelorusiji!

Na zahtjev Ukrajinaca na mirovnim pregovorima između Rusije i Ukrajine trebao bi biti i ruski oligarh Roman Abramovič, vlasnik engleskog nogometnog kluba Chelsea. I Volodimir Zelenski, baš kao i Roman Abramović su Židovi. Djed ukrajinskog predsjednika bio je heroj "Crvene armije".

Roman Abramovič koji je podrijetlom Židov, baš kao i Volodimir Zelenski, sudjeluje u pregovorima u Bjelorusiji! Chelsea/FB
28. 2. 2022

Foto: Chelsea/FB

Očekuje se da će Abramović stići na mjesto pregovora ukrajinskih i ruskih vlasti koji se odvijaju u jednoj od rezidencija Aleksandra Lukašenka u Bjelorusiji, navodi francuska agencija AFP.

Agencija tvrdi da Abramović pokušava pomoći u razgovorima o okončanju rata. Prema izraelskom dnevniku The Jerusalem Postu, Ambramovič, jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, navodno ima bliske veze i s ruskom i s ukrajinskom židovskom zajednicom. Očekuje se da će se Abramovič pridružiti pregovorima na zahtjev ukrajinskog filmskog producenta Aleksandra Rodnjanskog.
 

Iako ukrajinski veleposlanik u Izraelu Yevhen Kornichuk nije želio izravno otkriti Jerusalem Postu je li Abramovič doista bio prisutan u gradu u blizini Černobila, gdje se vode pregovori, za novine je rekao: "Cijenimo svakoga tko može pomoći, posebno ako on ima veliku moć i utjecaj.”

Volodimir Zelenski je Židov. Velik broj njegove obitelji stradao je u holokaustu. U emotivnom obraćanju građanima Ruske Federacije u četvrtak je podsjetio da je njegov djed bio borac Crvene armije.

- "Među nama ima raznih, ali ne trebamo biti neprijatelji", rekao je, naglašavajući da on ne može bombardirati Donjeck u kojemu je bio toliko puta ili Lugansk u kojemu žive roditelji njegovih prijatelja.

"Nama ne treba rat, ni hladni, ni vrući, ni hibridni. Ali, ako na nas krene vojska, ako ugrozi živote nas i naše djece, mi ćemo se braniti. Ne napadati, nego braniti i vi ćete vidjeti naša lica, a ne naša leđa", poručio je Zelenski.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.