Top Gun u stvarnom životu! U prvom vojnom okršaju, rata u Ukrajini, Rusa i Amerikanaca nastradao dron USA Army (VIDEO)

Rusi slave pilota lovca Su-27, Amerikanci bijesni zbog uništenog im drona vrijednog 30 milijuna dolara! Jeste li mislili da se ovakve stvari događaju samo u filmovima? Čak ni slučajno. Evo dokaza da je to doista tako.

Top Gun u stvarnom životu! U prvom vojnom okršaju, rata u Ukrajini, Rusa i Amerikanaca nastradao dron USA Army (VIDEO) Twitter/Clash Report/posnetek zaslona
16. 3. 2023

Prije nekoliko dana dogodio se vojni incident iznad Crnog mora u kojem su sudjelovali stari neprijatelji Amerikanci i Rusi.

Američka vojska sada je objavila snimku borbe između ruskih lovaca Su-27 i američkog izviđačkog drona MQ-9 Reaper. Obračun u zraku dobili su Rusi koji su, između ostalog, izlili gorivo na američki avion i pritom mu oštetili propeler.

Snimka koju su objavili Amerikanci duga je samo 42 sekunde, dok je borba između zrakoplova zapravo trajala između 30 i 40 minuta.

 
Izviđački dron, vrijedan oko 30 milijuna eura, završio je u dubinama Crnog mora, gdje je počela nova bitka između dviju država. Amerikanci i Rusi se natječu tko će se prije dočepati olupine uništenog aviona.

Vsi podatki pravočasno izbrisani

U SAD-u sumnjaju da će moći doći do njih, jer je Crno more u ovom dijelu navodno preduboko. U međuvremenu, Rusi vjeruju da će uspjeti, ali istovremeno upiru prstom u Amerikance i optužuju ih da koriste dron za provociranje i, prije svega, za "prikupljanje obavještajnih podataka, koje režim u Kijevu potom koristi za napade na naše oružane snage i teritorij.", izvjestio je N1.

Pentagon je već objavio da su svi obavještajni podaci koje je dron snimio izbrisani prije njegovog uništenja.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.