Geely zbog Brexita otvara tvornicu Lotusa u Kini

Geely, ili punim imenom Zhejiang Geely Holding postao je vlasnikom Lotusa 2017. godine, a sad zbog Brexita najavljuju prebacivanje proizvodnje u Kinu.

20. 1. 2019

Prošlo je već osam godina od kad je, tada britanski proizvođač automobila, najavio šest novih modela, među kojima su Espirt, Elite, Elan i Eterne. No, ništa se od toga nije ostvarilo.

Kinezi su očito čvrsto odlučili vratiti Lotus na stare staze slave, ali Brexit im je poremetio planove. Kad već proizvodnja na području Velike Britanije neće biti isplativom, sve će jednostavno preseliti u Kinu.

Naravno, fanovi već očajavaju zbog te odluke, ali taj potez ne mora nužno biti loš. Uostalom, već slijedeće godine na tržište bi trebao stići reinkarnirani Louts Esprit, a to će biti najbolji pokazatelj je li smjer u kojem je krenula kompanija dobar. Zasad je Geely dokazao da u njega ne treba sumnjati.

Nova tvornica smještena u Wuhanu imat će kapacitet od 150.000 automobila godišnje, no, otvaranje tvornice u Kini ne znači da će se tvornica u Norfolku u Engleskoj odmah zatvoriti. Slijedećih nekoliko godina bit će aktivne obje.

www.autopress.hr

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.