Lotus kompletnu proizvodnju seli u Kinu

Novi vlasnik tvrtke Lotus, kineski Geely, potvrdio je kako će kompletnu proizvodnju preseliti iz Velike Britanije u Kinu

24. 6. 2017

Sličan scenarij već je viđen u slučaju Volva. Geely je nakon preuzimanja švedskog proizvođača pokrenuo snažan investicijski ciklus, napravio veliki iskorak novim modelima te potom kompletnu proizvodnju modela S90 preselio iz Švedske u Kinu. Sad je na redu Lotus. Godinama je bio gubitaš, ali nakon preuzimanje trendovi su se preokrenuli. Proizvodnja će iz tri engleska grada - Hornseya, Cheshuta i Norfola, biti preseljena u Kinu.

Geely tvrdi kako je samo riječ o jednom dodatnom koraku koji je dio daljnje optimizacije poslovanja, ali, očekivano, Englezi nisu sretni zbog takvih najava. Lotus je u Velikoj Britaniji prisutan od 1952. pa se selidba u Kinu neće dobro odraziti niti na britansku taštinu niti na njihovo gospodarstvo. Britanski mediji već su počeli rafalnu paljbu prozivajući Vladu, ali i kineski Geely.

Kristian Sikavičev

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.