''Majka'' – film zbog kojeg je publika napustila projekciju nakon 45 minuta

Iako je dobio podijeljene kritike, napravio je nešto što rijetki filmovi mogu – publika je počela napuštati kinodvoranu na polovici filma. Jedan dio publike je ipak oduševljen ''Majkom'', a drugi jednostavno ne shvaća o čemu je riječ i smatra ga pretencioznim

''Majka'' – film zbog kojeg je publika napustila projekciju nakon 45 minuta Facebook ''Mother''
18. 9. 2017

Ovo, sve samo ne obično filmsko djelo kreirao je poznati redatelj Darren Aronofsky, koji je zaslužan za filmove kao što su uvrnuti ''Black Swan'' ili filmski klasik ''Requiem for a Dream''. Za glavne uloge ovaj put je odabrao oskarovce Jennifer Lawrence (27) i Javiera Bardema (48), a ono što je posebno uznemirilo publiku, čak i prije emitiranja filma, bila je velika razlika u godinama između dvoje glumaca koji glume bračni par. Posebice kad se uzme u obzir da Lawrence u filmu izgleda kao da ima 18 godina.

Radnja ovoga psihološkog trilera/horora odvija se u naizgled romantičnoj i idiličnoj kući bračnog para čija se prava imena ne znaju. Ono što znamo je da je ''On'' pisac koji trenutačno ima problema s inspiracijom, a ''Ona'' (Majka) bavi se preuređivanjem kuća. No, njihova idila se počinje raspadati onoga trenutka kad u kuću kroče misteriozni stranci koje glume Michelle Pfeiffer i Ed Harris. Oni pokreću val incidenata, kuću počinje naseljavati sve više stranaca, a scene postaju sve morbidnije. U filmu je jedna od najupečatljivijih i najšokantnijih scena upravo ona s djetetom (nećemo previše otkriti!), za koju je Lawrence izjavila da je to razlog zbog kojega više nikada neće snimati filmove poput ''Majke''.

Jedan dio publike je oduševljen ''Majkom'', drugi jednostavno ne shvaća o čemu je riječ i smatra ga pretencioznim. Aronofsky nije htio odati točno značenje, ali je o filmu pričao kao o ''screenshotu'' svijeta ugroženoga klimatskim promjenama, otrovnom politikom i ratom. Za njega je ovo priča o ženi od koje se traži da daje, daje i daje, sve do trenutka kada više ništa ne može dati. Lawrence je na setu navodno slomila rebro te je jako teško proživljavala scene koje je morala odglumiti, a kad pogledate film – shvatit ćete i zašto.

U američkim kinima se počeo prikazivati 14. rujna i bilježi najslabije otvaranje filma s Jennifer Lawrence u glavnoj ulozi. Iako će ga neki proglasiti ''smećem'', a neki ''filmom godine'', neosporno je da je to film o kojem će se mjesecima raspravljati.

U hrvatskim kinima se film počinje prikazivati 19.listopada.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.