VIDEO: "Brzi i žestoki", sve je vjerojatnije više se neće prikazivati u kinima! 9. nastavak ipak ima skoru premijeru i to na Netflixu i drugim platformama

Popularna filmska franšiza Brzi i žestoki trebala je ove godine imati svoj deveti nastavak (nakon prošlogodišnjeg filma 'Fringe'). Premijera filma očekivala se krajem ožujka, a no zbog dobro znane situacije vezane uz pandemiju, ali i zbog zapleta u svezi emitiranja prvo u kino dvoranama prebačena je za svibanj.

Već sad je poznato da film neće biti prikazivan u kino dvoranama u svibnju, a tamo ga neće premijerno biti do travnja sljedeće godine - ako se to uopće dogodi.

VIDEO: "Brzi i žestoki", sve je vjerojatnije više se neće prikazivati u kinima! 9. nastavak ipak ima skoru premijeru i to na Netflixu i drugim platformama Screnshoot Brzi i žestoki 9
5. 5. 2020

Zbog pandemije kina imaju velikih problema i stoga je Universal Studios počeo je sve više koristiti plaćene digitalne filmske platforme poput Netflixa, nudeći filmove i serije gledateljima uz naknadu putem takvih kanala. Uspjeh je bio tako velik da je rukovodstvo Universal Studiosa, prema Wall Street Journalu, počelo razmišljati o predstavljanju novog dijela franšize (i jasno svih preostalih nadolazećih filmova) istovremeno u kinima i na digitalnim platformama. Američki vlasnik AMC Theatra, koji gospodari i mnogim europskim kino dvoranama, najavio je bojkot prikazivanja svih filmova pod okriljem Universal Studiosa, pa tako i kultnog serijala. Potez o kojem holivudska tvrtka razmišlja nikako se ne sviđa AMC Theatresu, koji upravlja tisućama kina u SAD-u i Europi. Do sada su bili navikli na činjenicu da ih filmski studiji koji premijerno prikazuju filmove u svojim kinima ne izvode na ostalim platformama najmanje 90 dana, što je monopol, a istovremeno prikupljaju značajan dio novca od projekcija. U slučaju reprodukcije putem digitalnih platformi sve ide u džep studija. Ako se Universal Studios odluči na takav potez, AMC Theatre spremnan je bojkotirati sve premijere i projekcije svojih filmova.

Bojkot svih filmova

Potez o kojem holivudska tvrtka razmišlja nikako se ne sviđa AMC Theatresu, koji upravlja tisućama kina u SAD-u i Europi. Do sada su bili navikli na činjenicu da ih filmski studiji koji premijerno prikazuju filmove u svojim kinima ne izvode na ostalim platformama najmanje 90 dana, što je monopol, a istovremeno prikupljaju značajan dio novca od projekcija. U slučaju reprodukcije putem digitalnih platformi sve ide u džep studija. Ako se Universal Studios odluči na takav potez, AMC Theatre spremnan je bojkotirati sve premijere i projekcije svojih filmova.


Inače bi gubitak za jednu ili drugu stranu bio značajan. Furious 7 i Fate of the Furious, posljednji dijelovi središnje priče, donijeli su oko milijardu eura zarade (a ovdje su i drugi filmovi), zbog čega se očekuje da će na kraju biti postignut konsenzus. Trailer filma možete pogledati ovdje.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.