U crkvi nađeni zapušteni, ali raritetni i iznimno vrijedni oldtimeri, od Ferrarija do Maseratija

Na aukciji će novi dom tražiti čak 230 vozila koja su se našla na čak tri lokacije u Nizozemskoj. Čak i u napuštenoj crkvi.

U crkvi nađeni zapušteni, ali raritetni i iznimno vrijedni oldtimeri, od Ferrarija do Maseratija Classic Car Auctions
15. 3. 2024

Galerija Aaldering prodat će više od 230 vozila pronađenih na tri lokacije diljem Nizozemske.

To je jedna od najopsežnijih pronađenih kolekcija, puna Ferrarija, Maseratija i drugih (također rijetkih) automobilskih ljepotana.

Automobili su pronađeni u dva napuštena skladišta i crkvi, a kolekcija je nekoć bila u vlasništvu ambicioznog kolekcionara po imenu Ad Palmen. Sada će se tražiti automobili na aukciji nove vlasnike.

G. Palmen zbirku je počeo graditi prije 40 godina, kada je kupio sva vozila za koja je mislio da su posebna, svoju je zbirku morao prodati u 82. godini zbog narušenog zdravlja, a puna je europskih klasika, koji danas dosežu zavidne vrijednosti.

Od Mercedesa 300S do Ferrarija 365, pa Alfa Romeo Spider i brojnih drugih sjajnih oldtimera.

U kolekciji se mogu naći vozila marki Aston Martin, Alfa Romeo, BMW, Cadillac, Chevrolet, Ferrari, Ford, Lancia, Jaguar, Mercedes-Benz, Rolls-Royce itd.

Osim njih, postoji i niz prethodno postojećih automobilskih marki koje su u ovom trenutku već propale.

Ne zna se kakva je procjena zbirke, a postoji i svojevrsna nejasnoća u vezi s vlasnikom.

 
Kako prenosi CNN, Palmen je jedno vrijeme živio u skladištu, gdje je držao svoje automobile, i to na ne baš luksuzan način.

Ovo je samo još jedan dokaz da je bio istinski predan svojoj kolekciji, koja uključuje razne "nebrušene" automobilske dijamante. Kao što je spomenuto, Palmen je svoju zbirku prodao godine, a novi vlasnik postala je Galerija Aaldering, a ovo će vozilo biti ponuđeno na aukciji pod imenom The Palmen Barnfind Collection.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.