Koja je tajna automobilskog “groblja” na kojem je pronađen i Porsche vrijedan 300.000?

Možete li zamisliti modele Mercedesa, Range Rovera, BMW-a pa čak i dva rijetka Porschea kako su skriveni i desetljećima u vašem dvorištu?

Koja je tajna automobilskog “groblja” na kojem je pronađen i Porsche vrijedan 300.000? TikTok
13. 9. 2023

Napisala: Nika Arsovska

Groblje automobila, koje se nalazi iza jedne od kuća u australskom Melbourneu, pravi je praznik za oči. Zahvaljujući TikToker Carsmelbu, šira javnost je dobila uvid u jednu od skupljih stranica.

Ako je vjerovati kreatoru web sadržaja, auti su u susjedovom dvorištu.

Ali nije samo dotrajali lim koji ne vrijedi gotovo ništa. Sasvim suprotno.

Na "groblju automobila" moguće je vidjeti i neka rijetka i vrijedna vozila, među kojima je i starinski Porsche 356 Speedster, vrijedan 300.000 američkih dolara (doduše u nešto lošijem stanju), no navedeni Speedster nije jedini Porsche u dvorištu .

Društvo mu prave Range Rover, Mercedes 280, BMW serije 5, Citroën XM itd.

 
Nije jasno kako su spomenuti automobili završili ovdje, niti zašto ih vlasnik samo gomila i više ne vozi. I naravno, zašto se o njima ne brine kako treba?!

@carsmelb Got even more too its so crazy had to post again #carcollection #cars #fypシ #fyp #classiccars ♬ Untitled #13 (Slowed + Reverb) - glwzbll

Naravno, daleko je ovo od najskupljeg “automobilskog groblja” ikada. Ne tako davno, izvanredna kolekcija rijetkih i skupih automobila otkrivena je u jednoj napuštenoj crkvi u Nizozemskoj.

Kolekcija se sastojala od više od 230 vozila, uključujući mnoge modele marki Mercedes, Rolls-Royce, Ferrari i Maserati.

Ali ni to se ne može mjeriti s poznatom zbirkom Baillon, koja je otkrivena prije nekoliko godina na zapadu Francuske, a koju je pokrenuo francuski biznismen 1950-ih godina, a tijekom godina sakupio je više od 200 rijetkih automobila. Zbirka je dosegla nevjerojatnih 52 milijuna na aukciji 2015. godine.
 

Preberite

BONUS VIDEO: Najini avtomobili, naivne napake in (nespametni) finančni nasveti!

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.