Knjiga princa Harryja zaludila je obožavatelje: već u prvom danu prodaje oborila je povijesni rekord

Prvog dana prodaje planulo 400.000 primjeraka knjige u kojoj princ Harry opisuje kako je ubio 25 talibana, kako je tulumario na Hvaru, kako je rođen i zbog toga da u svakom trenutku može donirati organe starijem bratu, budućem kralju...  Jedino se "Harry Potter" prodavao bolje!
“Znali smo da će ova knjiga biti bestseller, ali ona premašuje i naša najveća očekivanja”, povjerila nam se, između ostalog, direktorica izdavačke kuće.

Knjiga princa Harryja zaludila je obožavatelje: već u prvom danu prodaje oborila je povijesni rekord Twitter/ Deborah Roberts
11. 1. 2023

Autobiografija princa Harryja Spara (The Reserve), koja se u utorak pojavila na policama, prvog je dana postala najprodavanija neposlovna knjiga u povijesti, objavio je Transworld Penguin Random House. Kako su objasnili, u utorak su već prodali 400.000 primjeraka knjige u klasičnom, elektroničkom i audio formatu.
 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Valentina Parker Belaya (@adventureme53)

"Znali smo da će ova knjiga biti bestseler, ali premašuje i naša najluđa očekivanja", rekao je Larry Finlay, direktor Transworld Penguin Random House.

"Prema našim podacima, prvih dana su se više prodavale samo knjige u kojima je drugi Harry zvijezda", dodao je, misleći na knjige o Harryju Potteru, prenosi novinska agencija Reuters na web stranici.

Borba za knjigu

Mnoge knjižare na Otoku otvorile su svoja vrata u ponoć kako bi njihovi kupci što prije došli u ruke knjige koja je izazvala veliko zanimanje i izazvala nekoliko skandala vezanih uz kraljevsku obitelj.

Najzanimljivije detalje iz knjige javnosti su proteklih dana već predstavili mediji koji su se dokopali španjolske verzije knjige nakon što je greškom kratko vrijeme bila u prodaji.

410 stranica velikih tajni Kraljevskog dvora

Biografija Harryja, koji posljednje tri godine živi u Sjedinjenim Državama sa suprugom Meghan Markle, bila je najočekivanija knjiga o britanskoj kraljevskoj obitelji još od biografije Harryjeve majke, princeze Diane, prije tri desetljeća. Autor: J.R. Moehringer , Harry na 410 stranica otkriva pogreške i lekcije koje je naučio u životu. U njemu je, među ostalim, opisao kako ga je stariji brat fizički napao, kako je izgubio nevinost i drogirao se, a piše i kako su se dva brata protivila braku svog oca, kralja Charlesa III, s Camillom Parker- Bowles, jer se bojala da će biti zla maćeha. Princ u knjizi tvrdi da je tijekom služenja vojnog roka u Afganistanu ubio 25 talibana, ističući da žrtve nije doživljavao kao ljude, već kao šahovske figure.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Celeb Justice (@celebjustice)

Rečeno je da je Harry za knjigu dobio predujam od 20 milijuna eura. Najavio je da će dio prihoda od knjige koja je objavljena na 16 jezika donirati britanskim dobrotvornim udrugama, što je potvrdio i izdavač.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.