Kate Middleton i kralj Charles usred su ozbiljnog skandala koji se munjevito širi i kojemu se ne nazire kraj

Čini se da je izlazak knjige Endgame u Velikoj Britaniji izazvao pravu buru koja se još neko vrijeme neće stišati.

Kralj Charles i vojvotkinja Kate Middleton ovih su se dana našli u središtu rasističkog skandala, a sve je zapalila knjiga Omida Scobieja Endgame, gdje je, među ostalim, najavljeno da bi trebali sudjelovati u raspravama o mogućoj boji kože sina princa Harryja i vojvotkinja Meghan, koje su tada čekale svog prvog sina Archieja.

Kate Middleton i kralj Charles usred su ozbiljnog skandala koji se munjevito širi i kojemu se ne nazire kraj princeandprincessofwales/instagram
4. 12. 2023

Kralj Charles i vojvotkinja Kate Middleton ovih su se dana našli u središtu rasističkog skandala, a sve je zapalila knjiga Omida Scobieja Endgame, gdje je, među ostalim, najavljeno da bi trebali sudjelovati u raspravama o mogućoj boji kože sina princa Harryja i vojvotkinja Meghan, koje su tada čekale svog prvog sina Archieja, za kojeg se pričalo da su neki članovi britanske kraljevske obitelji cijelo vrijeme bili na živcima jer ih je zanimalo kakve će mu boje kože biti, budući da je vojvotkinja Meghan Markle dolazi iz braka mješovite rase.
 

U intervjuu s Oprah Winfrey 2021., vojvotkinja Meghan otkrila je da je kraljevska obitelj imala mnogo rasprava o tome koliko će tamna biti koža njezinog prvorođenčeta. Rekla je da joj je tu informaciju dao princ Harry. Kada ju je Winfrey upitala tko je dao izjave, Meghan je odbila otkriti, rekavši da bi to bilo "jako štetno" za njihov ugled. Scobie je rekao da je identificirao ljude koji su sumnjali u Archiejevu boju kože, iako ih nije imenovao. u svojoj knjizi, kao Britanski zakoni o kleveti sprječavaju ga da javno otkrije kraljevskoj obitelji, izvještava Good Morning America. Međutim, u dva odlomka u nizozemskom prijevodu knjige Endgame, kralj Charles i vojvotkinja Kate spominju se kao umiješani u ovaj rasistički skandal. Nizozemski izdavač Endgamea, Xander Uitgevers, izvukao je knjigu s polica i rekao za ABC News: "Došlo je do pogreške u nizozemskom prijevodu koja se trenutno ispravlja."
 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by His Majesty King Charles III (Fanpage) (@hmkingcharlesiii)

Scobie je za ABC News rekao da se pogreška istražuje. "Naravno, krajnje je neugodno i također frustrirajuće što nizozemsko izdanje Endgamea sadrži ova imena koja nisam spomenuo ni u jednoj drugoj knjizi, pa čak ni u rukopisu koji sam sam napisao, uredio i potpisao", rekao je Scobie za ABC News. "Sada se provodi istraga o tome kako se to dogodilo i veselim se što ću saznati više." Kraljevska obitelj nije javno komentirala Endgame, ali je glasnogovornik Buckinghamske palače rekao za ABC News da "razmatraju sve opcije" u vezi s kraljem Charlesom i princezom Kate, koji se spominju u ovoj polemici.

No mnogi smatraju da se u kraljevskoj obitelji već dulje vrijeme kuha zbog javnih istupa princa Harryja i Meghan Markle, koji su za sve ovo vrijeme, otkako više nisu službeni članovi kraljevske obitelji obitelji, izrekli su mnogo prljavih detalja.Kako će sve na kraju ispasti, naravno, teško je znati, no već sada je jasno da se Kate Middleton i kralj Charles neće tako lako oprati od ove ljage, jer ima mnogo onih koji ne vjeruju da je upravo u Nizozemcima došlo do greške u izdanju knjige Endgame, te vjeruju da su Kate i Charles bili ti koji su uvijek bili upleteni u ove neslavne razgovore o boji kože malog Archieja, što će mnogi naravno zamjeriti im.Bit će svakako zanimljivo vidjeti kako je ovaj put riječ o skandalu koji sigurno neće tako brzo utihnuti i već je jasno da će se o njemu pričati jako dugo.

 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.