Budite bez brige, Megan i Harry skupo će prodati kraljevsko odmetništvo, računaju na milijarde od sponzora

Kako će Harry i Meghan od sada zarađivati svoj kruh svagdašnji? Iako je Meghan u intervjuu za Oprah rekla da je žrtvovala svoju glumačku karijeru kako bi ušla u Kraljevsku obitelj, njoj i Harryju sada je ostalo nekoliko potencijalno vrlo značajnih izvora zarade i to nakon što se potpuno i potpuno odvoje od kraljevske financijske potpore

Budite bez brige, Megan i Harry skupo će prodati kraljevsko odmetništvo, računaju na milijarde od sponzora PA Images/PIXSELL
15. 3. 2021

Salman Haqqi, profesionalni financijski stručnjak za platformu money.co.uk, kaže da će Harry i Meghan sada optimizirati svoj status zvijezde i usredotočiti se na komercijalnu zaradu tamo gdje im se već dugo obećava. Posebno su istaknute sljedeće najvjerojatnije opcije.

DRUŠTVENI MEDIJI

Par na svom zajedničkom profilu @sussexroyal ima preko 10,3 milijuna sljedbenika, što znači da mogu zaraditi do 30.000 EUR po najavi sponzorstva u suradnji s brendovima. Oni također imaju svoje osobne, zasebne profile na platformama društvenih mreža, tako da je ukupan broj sljedbenika definitivno astronomski.

KOMERCIJALNI POPUSTI

Odlaskom iz Kraljevske obitelji, Harry i Meghan imaju priliku surađivati ​​s različitim brendovima u potpuno ekskluzivnim aranžmanima. Komercijalna partnerstva mogu voditi drukčiju priču od suradnje s brandovima na društvenim mrežama, jer putem njih mogu stvoriti dugoročna i visoko profitabilna partnerstva.

Primjer ovdje je suradnja Michaela Jordana s Nikeom. Ovo komercijalno partnerstvo započelo je davne 1984. godine, a za to je vrijeme Jordan donijelo čak 1,3 milijarde dolara dodatne zarade. Tenisice Nike Jordan i danas su među najprodavanijima u marki Nike.


KNJIGE

Interes javnosti za pričama koje stoje iza njihovih života i povlačenja iz kraljevske obitelji očito je ogroman. Kad je Meghan prije nekog vremena napisala članak za New York Times, podijelile su ga tisuće novinara, a čitali su ga milijuni ljudi širom svijeta. Knjiga koja bi čitatelje još dublje odvela u pozadinu njihovog života i kontakata s kraljevskom obitelji gotovo bi sigurno postala svjetski hit.

Sličnim putem krenuli su Barack i Michelle Obama 2017. godine kada su potpisali ugovor o knjizi s Penguin Random Houseom. Do danas je prodaja ove knjige generirala preko 60 milijuna dolara dobiti.

TV I FILM

Suradnja s platformom Netflix već je potvrđena, a glasine kažu da je ovaj ugovor težak između 100 i 150 milijuna dolara. Za Harryja i Meghan televizija i film vrlo su smislen medij, pa odluka o intervjuu s Oprah nije iznenadila. Prema Forbesu, očekuje se da će medijska mreža ITV platiti više od milijun funti (1,2 milijuna eura) za prava na emitiranje intervjua.

OSOBNI I POSLOVNI PUTEVI

Harry i Meghan lako mogu početi stvarati i vlastitu poslovnu priču. Meghan je velika ljubiteljica joge i wellness industrija s 4,75 bilijuna dolara definitivno joj nudi brojne mogućnosti. Mogao bi se pridružiti i Harry - ali on je savjestan praktičar meditacije.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.