Jedan od najpopularnijih glumaca "Harryja Pottera": nastavio snimati unatoč uznapredovaloj bolesti u terminalnoj fazi

Tijekom svoje karijere impresionirao je u mnogim ulogama u kojima su gledatelji osjetili njegovu predanost dramaturgiji. No mukotrpno snimanje višegodišnje franšize nije mu uvijek bilo lako.

Glumcu Alanu Rickmanu je 2005. dijagnosticiran rak, a samo godinu dana kasnije odstranjena mu je prostata kako bi se lakše nosio s bolešću. 2016. godine preminuo je od raka gušterače, a britanski "The Guardian" nakon njegove smrti objavio je izvatke iz njegova osobnog dnevnika. POTRESNO.

Jedan od najpopularnijih glumaca "Harryja Pottera": nastavio snimati unatoč uznapredovaloj bolesti u terminalnoj fazi Facebook/Harry Potter/fotomontaža
28. 9. 2022

Alan Rickman je čarobnjak iz filmskih hitova o Harryju Potteru, koji je svojom sumnjičavom naravi i dramatičnim obratima u priči osvojio srca svih ljubitelja filmske franšize snimljene prema bestselerima J.K. Rowling.

 
U filmovima o mladom čarobnjaku igrao je ulogu profesora
 Robausa Rawsa (profesora Severusa Snapa).  

No, 2016. godine preminuo je od raka gušterače, a britanski medij The Guardian nakon njegove smrti objavio je izvatke iz njegova osobnog dnevnika. U njemu se, među ostalim, povjerio zašto želi nastaviti snimati unatoč dijagnozi raka prostate.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alan Rickman (@alan__rickman__)

Teška bolest, a ogromna volja

Glumcu je 2005. dijagnosticiran rak, a samo godinu dana kasnije odstranjena mu je prostata kako bi zacijelio i lakše se nosio s bolešću. Neko vrijeme nakon operacije, Rickman je u svom dnevniku zapisao da je odlučio nastaviti i zadržati svoju ulogu kultnog profesora. Kada se vratio na set, napisao je: "Bio sam svjestan da čim sam obukao prsten i kostim lika koji glumim, nešto se dogodilo u meni. Nisam više bio brbljav ni nasmijan, ali sam srećom igrao nasuprot Danielu Radcliffeu (lik Harryja Pottera) koji je unio lakoću i šarm u film."

"Osjećaji prema meni nisu bili ni loši ni dobri. U meni je pobijedila misao: 'Izvedi to do kraja. Ovo je tvoja priča'."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Harry Potter Film (@harrypotterfilm)

Odmah ga se dojmila knjiga i njegov lik

Godine 2007., kada je Rowling objavila sedmo izdanje priče o mladom čarobnjaku, u svom je dnevniku zapisala da njegov lik herojski umire. Između ostalog, dao je naslutiti da se razlog odigravanja lika "do kraja" krije iu iskrenoj dugogodišnjoj zaljubljenosti njegovog lika.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.