40 godina iza kulisa glazbenih zvijezda: upoznajte fotografa koji se družio sa Stonesima i rasplakao svijet uz Amy Winehouse

U ovom Greenroom podcastu ugošćujemo vrlo posebnog gosta. Brian Rašić jedan je od najvećih svjetskih glazbenih fotografa s karijerom dužom od 40 godina.

23. 12. 2023

Brian Rašić je svih ovih godina živio i stvarao u Londonu. Vidio je i doživio backstage glazbenog svijeta poznatih o kakvom neki mogu samo sanjati. Spomenete li mu ime bilo koje svjetske glazbene zvijezde, vrlo je mala vjerojatnost da je nije fotografirao, pa bi bolje pitanje za njega bilo koga sve nije fotografirao.plakati, kalendari, glazbeni albumi i ovjekovječeni u studijima i domove glazbenih zvijezda. Svojim je fotografijama utjecao na prepoznatljivost nekih glazbenih sastava i imao brojne zapažene izložbe. Ima bezbroj priča i sve ih se jako dobro sjeća. To je poput "jukeboxa" jer na svako ime koje mu spomenete odmah pronađe asocijaciju, priču ili nekoliko njih koje su vezane uz njega. Kao veliki ljubitelj rocka, dugogodišnji je službeni fotograf legendarnih Rolling Stonesa i njihov najveći fan. Dugi niz godina surađivao je i s drugim legendama. Kao što je on obožavao njih, tako su i oni obožavali i cijenili njegov rad. Fotografirao je ne samo glazbene zvijezde, u svoj je objektiv uhvatio i brojne filmske zvijezde, posebice one koji su nakon koncerata i drugih događanja dolazili na partyje. Sam ima gotovo sve autograme slavnih i mnoge fotografije s njima. Oduvijek je radio kao agencijski fotograf, a na najvećoj svjetskoj agenciji Getty Images nalazi se točno 101.899 fotografija koje je snimio tijekom svoje nevjerojatne karijere. U podcastu Greenroom dotičemo se samo nekoliko njegovih nevjerojatnih priča.

Instagram in Facebook ko izložbeni prostor

Brian ima nevjerojatnu i beskrajnu arhivu fotografija koje redovito objavljuje na društvenim mrežama. Samo na Instagramu ima više od 7000 objava. Na pitanje shvaća li uopće koliko je imao privilegiju vidjeti sve tako izbliza i pita li se ikada je li to bio samo san, kaže: "Moram razmisliti jer zapravo ne razmišljam o tome. Očito sam u moj, u svojoj 40-godišnjoj karijeri snimio sam toliko različitih glazbenika, a ovo je prilika da predstavim svoj rad."
 

Copacabana show life

Stonesi

 Mick Jagger

Novak Djoković, Ronnie Woods

Hackney Diamonds

David Bowie

F Russella Crowa in Meg Ryan. 

 Russelom Crowom

Amy Winehouse

https://www.metropolitan.si/scena/petra-kercmar-podkast-greenroom/https://www.metropolitan.si/scena/glasba/pika-bozic-podkast-greenroom-urska-pirs/

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.