Od 628 zastupnika jedino Kolakušić nije glasovao za smjenu Eva Kaili! Koji su razlozi tome? Potpredsjednica Europskog parlamenta uklonjena zbog upletenosti u jednu od najvećih korupcijskih afera

Grčka europarlamentarka, koja je osumnjičena za korupciju u vezi s Katarom, ostaje u pritvoru, a danas joj je Europarlament zapečatio sudbinu. Zanimljivo, protiv smjenjivanja bio je jedino hrvatski neovisni eurozastupnik.

Za smjenu optužene potpredsjednice glasalo je 625 od 628 zastupnika. Protiv smjene Kaili glasao je, dakle, samo hrvatski neovisni zastupnik Kolakušić, dok je dvoje parlamentaraca bilo suzdržano.

Od 628 zastupnika jedino Kolakušić nije glasovao za smjenu Eva Kaili! Koji su razlozi tome? Potpredsjednica Europskog parlamenta uklonjena zbog upletenosti u jednu od najvećih korupcijskih afera Evi Kali / Twitter
13. 12. 2022

Zastupnici su na plenarnoj sjednici u Strasbourgu izglasali smjenu potpredsjednice parlamenta Eve Kaile, osumnjičene za korupciju. Za smjenu je glasovalo 625 zastupnika, jedan je bio protiv, a dva su bila suzdržana. Prema poslovniku Europskog parlamenta, za razrješenje je potrebna dvotrećinska većina svih danih glasova.Zastupnici su o razrješenju potpredsjednika Kaila odlučili u skladu s člankom 21. poslovnika parlamenta koji jednoglasno je pokrenula konferencija predsjednika Europskog parlamenta nakon istrage u Belgiji.

 
Upletena u jedan od najvećih korupcijskih skandala u EU

Grčka europarlamentarka koja je uhićena u petak nalazi se u pritvoru i bit će optužena u istrazi zbog sumnje na korupciju u Europskom parlamentu povezanu s Katarom. U nedjelju su 44-godišnjoj Evi Kaili oduzete sve ovlasti i odgovornosti. Riječ je o jednom od najvećih korupcijskih skandala u povijesti Europskog parlamenta. Belgijski tužitelji istražit će navode o navodnom podmićivanju, pranju novca i pokušajima utjecaja na političke odluke u EU od strane Katara, koji je trenutno domaćin Svjetskog prvenstva u nogometu. Belgijska policija privela je šest osoba od prošlog vikenda u sklopu istrage o tim optužbama. Zaplijenili su i 600.000 eura u gotovini, te telefone i računala.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.