"Qatar-gate" - Kolakušića proglasili najvećim luzerom, a Evi Kaili za njih je bila najutjecajnija u europskoj politici

"Politico", vodeći magazin koji prati EU, uhićenu pa optuženu potpredsjednicu Europarlamenta dizao je u nebo. Nazvao ju je najvažnijom i najaktivnijom političarkom u EU, koje oblikuje budućnost digitalne tehnologije u EU. Zanimljivo, istovremeno našeg su eurozastupnika i bivšeg suca te borca protiv korupcije nazvali "najvećim gubitnikom i luzerom".

Da apsurd bude još veći potrudio se tužitelj Michael Claesa, koji je poput Mislava Kolakušića, dokazani borac protiv korupcije i koji je "stavio iza rešetaka" zanosnu plavušu koja je ima strelovitu karijeru i koja je počela kao TV najavljivačica vijesti. Odvjetnik koji voli pisati krimiće stajao je karijere Evi Kaili.

Michaela Claesa bio je odvjetnik i u pravosuđu 20 godina, a u Europskom parlamentu s njim se ponose kao nepopustljivim i "tvrdim orahom" koji ne podnosi pritiske.

 "Najzgodnija voditeljica vijesti na svijetu" sa samo 44 godine vlasnica je brojnih nekretnina u Solunu i Ateni, a u Bruxellesu su joj nađeni puni koferi katarskog keša.

"Qatar-gate" - Kolakušića proglasili najvećim luzerom, a Evi Kaili za njih je bila najutjecajnija u europskoj politici Eva-Kaili-and-Saad-bin-Sherida-al-Kaab/ TWITTER
20. 9. 2023

Ugledni "Politico" ju je svrstao među osobe koje oblikuju budućnost digitalne tehnologije u EU. Nazvao ju je i najvažnijom i najaktivnijom političarkom u EU. proglasi Politico najvećim luzerom, a Evi Kaili za njih je jedna od najutjecajnijih u europskoj politici.

Danas naravno pišu sve drukčije i pokušavaju zametnuti tragove svog djelovanja. Naravno da skrivaju tragove naklonosti koju su imali prema jednoj od 14 potpredsjednika Europarlamenta, političarki kojoj su predviđali zvjezdanu karijeru.  Na kraju krajeva tome je u prilog išao i njen meteorski uspjeh.

Evi se prvenstveno oslanjala na profil koji je izgradila tijekom svog prvog mandata u Europskom parlamentu, kao borbena, osjetljiva i moderna europarlamentarka. Godine 2018. nagrađena je za svoj zakonodavni rad u području digitalne ekonomije i tehnologija budućnosti, uvrštena je i na godišnju listu 50 najboljih europarlamentaraca. Odabrao se sustavno baviti određenim temama, poput digitalne tehnologije i umjetne inteligencije, koje su od posebnog interesa na europskim forumima.

Njezin 35-godišnji partner Francesco Giorgi, pomoćnik talijanskog europarlamentarca i osnivač nevladine organizacije Fight Impunity, također je zatvoren i optužen za korupciju. Imovina i imovina para, zajedno s onom Kailine obitelji u Grčkoj, zamrznuta je.

Svima njima došao je glave ni manje ni više nego Kolakušićev kolega i istinski borac protiv korupcije, šezdesetšestogodišnji tužitelj Michaela Claesa.

Pod iznimnom tajnošću i s njime na čelu provedena je istraga koja je planirana od prošlog srpnja, a započela je 9. prosinca, rezultirajući s četiri uhićenja - među njima grčka zastupnica u Europskom parlamentu i potpredsjednica Europskog parlamenta, Eva Kailli.

 Kako prenose svjetski mediji iz "povećala" tužitelja Michaela Claesa , koji je prije nego što je postao državni odvjetnik 20 godina bio odvjetnik, to ne staje ni u Europskom parlamentu s njim kao nepopustljivim i "tvrdim orahom" koji ne podnosi pritiske.

Borba protiv korupcije njegova je specijalnost, kažu oni koji poznaju tužitelja u Bruxellesu , koji u slobodno vrijeme voli pisati krimiće.

 Nitko nije mogao predvidjeti ovakav pad možda jednog od najglamuroznijih parova u Europskom parlamentu koji su bili na vrhuncu karijere.

 Njezin suprug uhvaćen u garaži kuće u Bruxellesu

 

 "Najzgodnija voditeljica vijesti na svijetu" sa samo 44 godine vlasnica je brojnih nekretnina u Solunu i Ateni, a u Bruxellesu su joj nađeni puni koferi katarskog keša. I to ni manje ni više nego kod njenog supruga u garaži koji je zajedno s

bivšim europarlamentaracem Antonio Pancherijem bio mozak operacije Quatar gate! 

Talijanski mediji tvrde da je to srž, poveznica svih uključenih. Prema pisanju lista La Stampa, Pancherijeva obitelj navodno je samo na ovogodišnje ljetovanje potrošila 100.000 eura. Njegova supruga i kći usvojile su provokativne navike, poput kupovine desetaka tisuća eura, putovanja na egzotične destinacije i šofera za njihov prijevoz. Talijanske publikacije također otkrivaju "sustavno korištenje kreditnih kartica, koje nisu bile njihove", kao i "skupe darove". Talijanski mediji ne pojašnjavaju koliki je udio njegove supruge i kćeri . No, pozivaju se na telefonski nadzor koji otkriva njihova saznanja o "kombinatima", kako opisuju bivšu europarlamentarku.

 

Plavokosa i plavooka rodom iz Soluna...

...rano se uključila u politiku, pridruživši se mladima PASOK-a u dobi od 14 godina. Deset godina kasnije, 2002., postala je najmlađa članica gradskog vijeća Soluna. Studirala je arhitekturu i građevinarstvo prije nego što se preselila u grčku prijestolnicu i stekla zvanje magistra europskih poslova.

Anegdote koje su poznate o grčkoj potpredsjednici EU Evi Kaili potvrđuju dojam kakav se stječe pogledom na njezin životopis: 44-godišnjakinja je doživjela karijeru političke slikovnice. Za nju kažu da je samouvjerena i pametna , no nacionalnu slavu kao novinarka grčke TV postaje Mega stekla je iz drugih razloga - snimci iz tog vremena i danas kruže internetom pod nazivom "najzgodnija voditeljica vijesti na svijetu".

 Belgijsko tužilaštvo podiglo je optužnice protiv četiri osobe zbog sumnje da su primali novac i poklone, kako bi uticali na odluke Europskog parlamenta.

Europski parlament je u međuvremenu izvijestio da su suspendirali Evi Kaili.

 

Uspon i nagli pad grčke europarlamentarke Eve Kaili

Bili su 'Brangelina' Europskog parlamenta: Nitko nije mogao predvidjeti strmoglav pad jednog od najglamuroznijih parova u politici EU-a.

 Baš prošlog ponedjeljka, zastupnica u Europskom parlamentu Eva Kaili pokrenula je novi istraživački centar o promicanju blockchain tehnologije u EU.

 Vodeći stručnjaci i kreatori politika iz institucija EU-a i grčke vlade bili su tamo, uključujući predsjednicu Europskog parlamenta Robertu Metsolu.

 

 

 

 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.