Zagrebački projekt za umirovljenike dobio veliko priznanje komunikacijskih stručnjaka

Projektu Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba Hrvatska udruga za odnose s javnošću dodijela je vrijedno priznanje 

15. 3. 2019

Komunikacijska platforma Najmudriji.hr svojim je tvorcima donijela Grand PRix Hrvatske udruge za odnose s javnošću, u kategoriji regionalne i lokalne samouprave.

Riječ je o projektu Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba, pokrenutog s ciljem stvaranja jedinstvenog mjesta informiranja Zagrepčana starijih od 65 godina, ali i svih ostalih koji žele pratiti teme vezane uz starije sugrađane.

Gradski ured na ovom je projektu surađivao s tvrtkom Pragma komunikacije, a kako je istaknula pročelnica ureda Romana Galić, nagrada mnogo znači cijelom timu. 

„Priznanje je to za svih petnaestak godina rada s najugroženijim, najpotrebitijim i najranjivijim skupinama građana u Zagrebu. To je priznanje timu koji izlazi iz birokratskih okvira i pokazuje kako je doista moguće mijenjati društvo u kojem živimo. Nije važno raditi samo i isključivo ono što je propisano zakonom već ono što nalaže život, ono što osjećate kao bîlo građana i ono što vidite da je u danom trenutku potrebno. Jako me veseli što je žiri prepoznao projekt i time podržao komunikaciju prema kategoriji građana koju smo stavili u fokus, a to su građani starije životne dobi", rekla je Galić, dodavši da je broj starijih osoba u Zagrebu i Hrvatskoj u porastu.

Iako ih se, kako je kazala, često poistovjećuje s bolešću, nemoći i malim mirovinama, to su građani puni ideja i željni života. No, često su neopravdano socijalno isključeni.

"Ovaj projekt na neki je način ulaganje u sve nas jer na mladima svijet ostaje, ali na starima opstaje. Sve što danas ulažemo u naše roditelje, bake ili djedove, zapravo ulažemo u sebe same“, naglasila je pročelnica. 

Kako je pak kazala Ana Stunić iz Pragma komunikacija, statistike pokazuju da stariji građani sve više koriste digitalne alate, a institucije im trebaju pomoći u približavanju mogućnosti koje takvi alati donose. Ova platforma, istaknula je, ujedno predstavlja ulaganje u 'infrastrukturu' budućnosti, kada će sve osobe starije dobi biti izrazito digitalno pismene i imati potrebe upravo te vrste.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.