Obilježen Svjetski dan sindroma Down

Svjetski dan sindroma Down i 20. rođendan Udruge za sindrom Down Zagreb obilježeni su danas u Zagrebu 

Obilježen Svjetski dan sindroma Down Grad Zagreb
21. 3. 2019

Svjetski dan sindroma Down i 20. rođendan Udruge za sindrom Down – Zagreb obilježeni su danas u Zagrebu. Predsjednica udruge Natalija Belošević zahvalila je tom prilikom svima koji su proteklih godina pomagali udruzi, a posebno Gradu Zagrebu, koji im je 2016. dodijelio na korištenje veliki prostor na Jarunu. 

"Uvijek sam sretan kada prisustvujem događanju koje je organizirano u prijateljskome i suradničkome duhu", poručio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, čestitavši udruzi jubilarnu obljetnicu.

U povodu obilježavanja dana udruga je organizirala Tjedan otvorenih vrata, s brojnim prezentacijama, igraonicama i radionicama za djecu te edukacijama za roditelje i stručnjake. 

Podsjetimo, udruga je osnovana 1999., a ima više od 130 aktivnih članova. Provodi program rane intervencije, terapije za bebe u bazenu, individualne edukacijsko-rehabilitacijske i logopedske tretmane djece predškolske dobi, kao i edukacijsko-rehabilitacijske tretmane djece školske dobi. Svojim aktivnostima potiče uključivanje članova u sve segmente života zajednice. 

Putem Ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grad Zagreb dugi niz godina podupire i sufinancira projekte udruge pa su tako, među ostalim, sufinancirani projekti „Znanjem i učenjem do integracije djece sa sindromom Down“ i “Učimo marljivo – integracija djece sa sindromom Down”.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.