Udruga za sindrom Down obilježila 20. godišnjicu postojanja

Zagrebačka Udruga za sindrom Down obilježila je 20. godišnjicu postojanja, a tim povodom sastali su se sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem i njegovim suradnicima 

Udruga za sindrom Down obilježila 20. godišnjicu postojanja Grad Zagreb
11. 2. 2019

U povodu obilježavanja 20. godišnjice Udruge za sindrom Down, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sastao se s predstavnicima te udruge. 

"Udruga je prije tri godine dobila od Grada novi prostor, a s gradonačelnikom smo dogovorili izmjenu stolarije koja će biti realizirana do kraja veljače", kazala je tom prilikom predsjednica udruge Natalija Belošević, dodavši da je jedan od glavnih ciljeva udruge zapošljavanje osoba s Downovim sindromom nakon završene srednje škole, u čemu ih je gradonačelnik Bandić podržao. 
 
"Jedan od prioriteta Grada je da djecu s teškoćama i osobe s invaliditetom integrira u sva područja života, a o čemu smo na sastanku i razgovarali. Potpunu integraciju im omogućujmo zapošljavanjem i oni tada izlaze iz sustava socijalne skrbi. Za svoja zvanja su se školovali te su osposobljeni pa im treba pružiti priliku", naglasila je pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić.

Također, najavila je da će se 21. ožujka Grad pridružiti udruzi u obilježavanju Svjetskog dana osoba s Down sindromom pa će i na taj način poduprijeti njihove napore u podizanju svjesnosti o tom sindromu.
 
Podsjetimo, Udruga za sindrom Down Zagreb broji više od 240 članova, a svakodnevno organizira raznovrsne igraonice i radionice te održava edukacijsko-rehabilitacijske i logopedske vježbe.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.