(VIDEO) Tom Hanks za 76.000 eura na aukciji prodao svoju personaliziranu PEGLICU, Fiat 126p, novac je donirao

Najskuplja "PEGLICA" ikada! Legendarni američki glumac Tom Hanks pred koji dan poslao je na aukciju jedan od svojih personaliziranih automobila - šarmantni Fiat 126p iz 1974., koji mu je donirao poljski grad Bielsko-Biała. Konačna cijena? Samo nebo je granica!
 

(VIDEO) Tom Hanks za 76.000 eura na aukciji prodao svoju personaliziranu PEGLICU, Fiat 126p, novac je donirao Tom Hnaks/Twitter
21. 3. 2022

Tom Hanks je 2016. u glavnom gradu Mađarske, Budimpešti snimio film Inferno. Tamo je na ulici primijetio bijeli Fiat 126p i pozirao pored njega kao da otvara vrata autu. Kasnije je fotografiju objavio na Twitteru, gdje ju je uočila Monika Jaskolska, obožavateljica svega poljskog.

S idejom da Hanksu za rođendan pokloni Fiat 126p, obratila se vlastima poljskog grada Bielsko-Biała, gdje su imali dozvolu za proizvodnju ovog automobila i gdje danas posluje stara autoservis BB Oldtimer Garage. Odlučili su zvijezdi dati posebno modificirani Fiat 126p, posebno prilagođen njegovom statusu zvijezde. , drvo i zelenu kožu. Čak je i ugraviran natpis na džepu na stražnjoj strani suvozačevog sjedala: "Bielsko-Biała za Tom Hanksa". Hanks je automobil dobio 2017., a 2021. mu je priuštio servis zamjenom akumulatora, ulja u mjenjaču i kočionih pločica. Hanks je auto registrirao u zvjezdanoj državi Idaho. Tom Hanks ga je osobno predstavio na aukciji:

Ovih dana, međutim, Hanks je automobil poslao na aukciju i donirao prihod Zakladi Elizabeth Dole za korištenje u kampanji Hidden Heroes. Aukcija je uspjela, a konačna cijena iznosila je zavidnih 83.500 dolara (oko 76.000 eura).

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.