Mate Rimac konačno je dobio svoju Neveru, a njome se dodvoravao i supruzi Katarini

Hrvatska zastava i slika Solinjanke! Matina personalizirana Nevera donosi i lijepo iznenađenje za suprugu Katarinu. Pa, konačno je shvatio! Provjerite koliko je Nevera Mate Rimac posebna...

Mate Rimac konačno je dobio svoju Neveru, a njome se dodvoravao i supruzi Katarini Instagram
21. 3. 2024

Napisala: Nika Arsovska

Mate Rimac ponosno je na društvenim mrežama podijelio svoju novu Neveru. Iako je njegova tvrtka Rimac s isporukama hiperautomobila krenula još 2022., Hrvat nije iskoristio svoju poziciju, već je na svoj primjerak čekao gotovo dvije godine. No čekanje se isplatilo, jer njegova personalizirana Nevera donosi i lijepo iznenađenje za suprugu Katarinu.
 

 
Prvi sretni vlasnik Nevere bio je svjetski F1 prvak iz 2016. Nico Rosberg koji je automobil platio nešto manje od 2,5 milijuna eura. U lipnju 2023. na američke ceste stiže prva Nevera, a ukupno će biti proizvedeno samo 150 primjeraka, a među njima je i Rimčeva Nevera.

 
Hrvatska zastava i slika Solinjanke

Direktor Bugattija Rimac očito se napokon dočepao svog automobila, što je ponosno podijelio na društvenim mrežama. Također je prenio nekoliko snimaka unutrašnjosti kako bi otkrio osobni pečat vozila. "Konačno je moj auto spreman", napisao je, otkrivajući prekrasnu tamnocrvenu karoseriju vozila od karbonskih vlakana. Na kućištima retrovizora istaknuta je hrvatska zastava kao posveta domovini proizvođača automobila, a na stražnjoj strani velikim crvenim slovima nalazi se naziv modela.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mate Rimac (@materimac)

Crvena je također dominantna boja u unutrašnjosti vozila, upotpunjena kontrastom s crnom. Crvena alcantara s crnim šavovima prekriva suvozačevo sjedalo, dok je vozačevo sjedalo u sasvim suprotnoj boji. Na vozačevom sjedalu nalazi se "M8" što asocira na "Mate" i "K8" što je kratica za Katarinu, što je ime Rimčeve supruge. Na kontrolnoj ploči je izvezen lik žene koji prikazuje portret djevojke iz drevnog grada Solina, poznate kao Solinjanke. Bista je izložena u Arheološkom muzeju u Zagrebu, Hrvatska.

Neveru Mate Rimca, kao i svaki drugi, pokreće sustav s četiri motora koji generiraju ukupno 1408 kW (1914 KS). Litij-ionska baterija ima kapacitet od 120 kWh, što je dovoljno za vožnju do 490 kilometara s jednim punjenjem Pred Rimac Bugattijem je naporna godina. Baš prošli tjedan, direktor Bugattija Rimac pokazao je trailer za nadolazeći Bugatti. Model će izbaciti W16 motor za potpuno novi V16 koji će biti integriran u hibridni sustav.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.