Video: S Korčule sad puca još ljepši pogled na Pelješac, jer Romeo je s vidikovca uklonio četiri olupine

Iz šume Kočje, rezervata prirode na otoku Korčuli, Romeo Ibrišević uklonio je još četiri olupine koje su se nalazile u neposrednoj blizini vidikovca s kojeg puca prekrasan pogled na Pelješac i gdje godišnje zastane i nekoliko desetaka tisuća domaćih i stranih turista

Video: S Korčule sad puca još ljepši pogled na Pelješac, jer Romeo je s vidikovca uklonio četiri olupine romeo ibrišević
6. 4. 2019

Ove olupine izvučene su jučer na Korčuli, s predjela Kočje. To je poseban rezervat šumske vegetacije. Područje je takvim proglašeno 1962. godine. Površina je oko 4. 6 hektara. Zahvaljujući Zlatku Zeliću i njegovom moćnom kamionu Unimogu, dogradonačeniku Ivanu Šale, Miljenku Marukiću , Grgi Šojeru olupine ( četiri komada ) izvučene su i odvezene na reciklažu. Bile su na najljepšem mjestu odakle puca pogledu prema Pelješcu. Odbačene autoolupine Zastava, Škoda i Fordova... nalazile su se upravo na putu prema Kočju gdje tisuće turista svake godine dolazi pogledati ovaj prirodni fenomen. Romeo Ibrišević ne posustaje u svom naumu da očisti Hrvatsku od autoolupina, pa ma gdje one bile. Trenutno su mu u fokusu Korčula, Lastovo i Vis.

Nakon najzelenijeg otoga već danas Romeo plovi Jadrolinijijim trajektom prema Lastovu gdje će jednako tako zajedno s tamošnjim otočanima kojima je stalo da se riješe klumpa izvući najmanje tri krša iz prirode. Zanimljivo je kako je u ovu akciju Romeo krenuo s Renault Twizzyjem, malenim električnim vozilom koje se pokazalo kao iznimno uspješnim u traganju za autoolupinama. Onako malen i s pogonom na struju spreman je "zaviriti" i u najskrovitije dijelove jadranskih otoka. Uz Renault od velike pomoći je i brodarska kompanija Jadrolinija koja se spremno odazvala Romeovom pozivu. Posve besplatno prevesti će olupine na kopno.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.