Twitter za svoje zaposlenike produljio rad od kuće na neodređeno razdoblje

Twitter je jedna od prvih velikih tehnoloških tvrtki koja je svoje zaposlenike prebacila u način rada na daljinu i to na dulji period. Planirano je da do kraja 2020. Twitter neće održati nikakve javne događaje, a gotovo sva poslovna putovanja zaposlenika bit će otkazana.

Twitter za svoje zaposlenike produljio rad od kuće na neodređeno razdoblje Pexels
14. 5. 2020

Direktor Twittera Jack Dorsey e-mailom je obznanio zaposlenicima da im dopušta rad od kuće na neodređeno razdoblje. Istodobno, obvezni rad na daljinu ostat će na snazi do rujna 2020. - dok se u SAD-u ne završi pandemija koronavirusne infekcije. To se navodi u izjavi Dorseyja.

Oni koji se žele vratiti u ured to mogu učiniti u rujnu 2020. s dodatnim mjerama opreza.

Međutim, ne podržavaju sve kompanije takav pristup. Facebook planira vratiti zaposlenike s daljinskog rada prije kraja godine, dok je Apple rekao da će se njegovi zaposlenici vratiti u ured u skoroj budućnosti. Prva faza povratka u urede već je započela u nekim regijama svijeta: Apple urede posjećuju zaposlenici koji iz različitih razloga nisu mogli raditi na daljinu.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.