Elon Musk najavio što će se dogoditi s radnicima koji ne žele 40 sati tjedno provesti u uredu

Rad da daljinu trn u oku multimilijarderu! Otkaz za rad od kuće! Ne želi ga i poručuje uposlenicima:

- Ako te nema u uredu, to znači da si dao otkaz

U e-poruci radnicima u SpaceX-u i Tesli, Musk je rekao da moraju provoditi više vremena u Teslinim prostorima. Zamjerio im je pretjerani rad od kuće.

Elon Musk najavio što će se dogoditi s radnicima koji ne žele 40 sati tjedno provesti u uredu Tumisu / Pixabay
2. 6. 2022

Izvršni direktor Tesle Elon Musk zatražio je da se zaposlenici vrate u ured najmanje 40 sati tjedno, inače će biti otpušteni.

Vijest o novoj politici Tesle otkrivena je u nizu mailova koje je slao Elon

"Svatko tko želi raditi na daljinu mora biti u uredu najmanje (mislim * minimalno *) 40 sati tjedno ili napustiti Teslu. To je manje nego što zahtijevamo od tvorničkih radnika", napisao je Musk.

Milijarder je dodao da uredi zaposlenika moraju biti "Teslin glavni ured, a ne udaljena podružnica koja nije povezana sa službenim dužnostima".

Ako te nema fizički na poslu, to znači da si dao otkaz

Musk je u e-mailu rekao da će izravno pregledati i odobriti sve zahtjeve za izuzeće od politike povratka na posao, ali je naglasio svom osoblju: "Ako se ne pojavite, pretpostavit ćemo da ste dali ostavku." i će stvoriti i zapravo napraviti najuzbudljivije i najsmislenije proizvode na Zemlji. To se neće dogoditi s telefoniranjem", dodao je Musk.

Milijarder je u prošlosti bio protiv rada na daljinu, kritizirajući Amerikance i njihovu radnu etiku.

U intervjuu za Financial Times, Musk je rekao da Amerikanci pokušavaju "izbjeći odlazak na posao", uspoređujući se s kineskim tvorničkim radnicima koji teško rade i "čak ni ne napuštaju tvornicu".

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.