Twitter omogućio rad od kuće - zauvijek!

Twitter Inc. postala je prva velika tehnološka tvrtka koja je omogućila zaposlenicima koji mogu raditi na daljinu da to rade na neodređeno vrijeme, jer izbijanje koronavirusa nameće neviđene promjene u radnoj kulturi širom svijeta.

Twitter omogućio rad od kuće - zauvijek! Yucel Moran, Unsplash
15. 6. 2020

Pandemija, koja je do sada zarazila više od 4,2 milijuna ljudi širom svijeta dovela je do zastoja u većini zemalja i promijenila način funkcioniranja poduzeća, s tim da je posao od kuće postao nova norma.
Tvrtka za društvene medije priopćila je kako većinu ureda u rujnu neće otvoriti te zaposlenici mogu birati hoće li doći u ustanove ili ne.

BuzzFeed je prvi izvijestio o potezu Twittera. Glavni izvršni direktor Jack Dorsey ranije se planirao preseliti u Afriku na tri do šest mjeseci sredinom 2020. godine, a "na daljinski" je vodio Twitter sa sjedištem u San Franciscu. Dorsey je kasnije rekao da preispituje ideju zbog zdravstvene krize.
Twitter je u utorak objavio da neće imati poslovna putovanja prije rujna, s vrlo malim iznimkama, kao i da tokom ostatka godine u firmi neće biti održani planirani  eventi.

Tehnički divovi poput Facebooka Inc i Alphabeta Inc omogućili su većini njihovih zaposlenika da rade na daljinu do kraja ove godine.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.