Navigaciji nije za vjerovati uvijek! Vozač kampera je na "ružan" način naučio da Google nije baš 100 posto OK, ali unajmljeni kamper to nije dobro podnio.

Vozač je naučio važnu lekciju, ali unajmljeni kamper nije dobro prošao.
 

Navigaciji nije za vjerovati uvijek! Vozač kampera je na "ružan" način naučio da Google nije baš 100 posto OK, ali unajmljeni kamper to nije dobro podnio. Cornwall Live
10. 10. 2023

Navigacijske aplikacije gotovo su nužni suputnici na našim putovanjima. Ne samo da je vožnja uz njihovu pomoć obično udobnija, sigurnija i brža, nego postaje i predvidljivija. Uz pomoć navigacije dobivamo uvid u stanje na cestama, o nesrećama i gužvama, kao i prečacima. Ipak, i uz spomenute navigacijske podatke moramo zadržati zdravu mjeru razuma.

Proteklih tjedana već smo izvještavali o slučajevima u kojima su vozači zbog slijepog povjerenja u navigaciju završili nasred jezera ili na nekoj od planinarskih staza.

Vozač kampera ovaj je put stekao dragocjeno iskustvo i na ne tako lijep način.

Nalazio se u jednoj od uskih ulica u Cornwallu, koje vode do luke, ali nisu sve prikladne za velika vozila poput kampera. Mali ribarski gradić poznat je po svojim malim, uskim ulicama, pa je vožnja velikim kamperom pravi izazov. Prilikom vožnje do luke vozač se oslanjao na jednu od aplikacija koja nije uzela u obzir veličinu njegovog prijevoznog sredstva.

Turist je pokušao izbjeći problem vozeći u rikverc, ali mu je pritom pregorjela spojka.

"Mogli ste ga namirisati nekoliko metara dalje", rekao je stanovnik lokalnim medijima, dodajući: "Bilo mi je žao jadnog momka i njegove žene. Ovaj odmor sigurno će pamtiti zauvijek."

 
Inače, ovakav događaj nije neuobičajen u ovom primorskom mjestu. Svake turističke sezone stanovnici nabroje nekoliko slučajeva kada automobili zapnu na ulicama, skrenu na plaže ili čak završe u moru.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.