Ženeva kreće za tjedan dana, a Hyundai je prvi objavio veliki hit, svjetsku premijeru posve novog i20

Novi i20 donosi potpuno novi dizajn inspiriran novim Hyundaijevim dizajnerskim smjerom "Sensuous Sportiness". Opremljen je najkompletnijom opremom za povezivanje u B-segmentu i najnaprednijim sigurnosnim paketom u klasi. Po prvi put je dostupan s elektrificiranim 48-voltnim blagim hibridnim pogonom za optimiziranu učinkovitost.   Potpuno novi Hyundai i20 bit će premijerno predstavljen na Međunarodnom sajmu automobila u Ženevi 2020. godine

Ženeva kreće za tjedan dana, a Hyundai je prvi objavio veliki hit, svjetsku premijeru posve novog  i20 Hyundai press
24. 2. 2020

Potpuno novi Hyundai i20: emocionalni dizajn uz naprednu tehnologiju

 

 Potpuno novi Hyundai i20 odlikuje se revolucionarnim i ambicioznim dizajnom koji slijedi novi dizajnerski smjer brenda "Sensuous Sportiness", odnosno "sportska senzualnost". S najboljim mogućnostima povezivanja u klasi i najcjelovitijim sigurnosnim paketom u svojoj klasi novi    Hyundai i20 postavlja nove standarde za automobile B segmenta.

Treća generacija Hyundaijevog uspješnog modela, koji je prvi put predstavljen 2008. godine.  Jedan od najuspješnijih Hyundaijevih modela nudi kvalitetu, pouzdanost i praktičnost. Uz ove  temeljne stupove, potpuno novi i20 uvodi posve novi dinamičan stil. Novi i20 proizvodit će  seu Europi u Hyundaijevom proizvodnom pogonu u İzmitu u Turskoj, a bit će premijerno        predstavljen na Međunarodnom sajmu automobila u Ženevi 2020. godine.

Uz potpuno novi vanjski dizajn, novi i20 dobio je niz tehnoloških poboljšanja. Nudi dva nova  10,25-inčna ekrana koji se sastoje od digitalnog sklopa instrumenata i navigacijskog zaslona  osjetljivog na dodir, koji su vizualno objedinjeni na nadzornoj ploči. Uz to, sigurnosni paket   Hyundaijevog SmartSense-a, uz nekoliko novih značajki, uključuje i novu generaciju           naprednog Sustava potpore za izbjegavanje frontalnog sudara (Forward Collision-Avoidance   Assist – FCA) koji sada nudi otkrivanje pješaka i biciklista za još veću sigurnost na cesti,     kao i Pametni prilagodljivi tempomat temeljen na navigaciji (Navigation-based Smart Cruise   Control – NSCC).

„Zahvaljujući izvrsnoj kvaliteti, pouzdanosti i praktičnosti, i20 je kontinuirano bio jedan od      glavnih prodajnih pokretača Hyundaija u Europi“, rekao je Andreas-Christoph Hofmann,        potpredsjednik za marketing i proizvode Hyundai Motor Europe.

„Potpuno novi i20 predstavlja naše ambicije kroz privlačni dizajn i sveobuhvatne povezivosti i sigurnosti u B segmentu.“

 

 

Sportska senzualnost: Hyundaijev novi inspirativni dizajnerski smjer

Potpuno novi i20 prvi je Hyundaijev automobil u Europi koji nudi novi Hyundaijev dizajnerski  smjer "Sensuous Sportiness“, odnosno „sportska senzualnost“. Karakterizira ga sklad između  četiri temeljna elementa: proporcija, arhitektura, stil i tehnologija. Svrha ovog dizajnerskog     pravca je stvaranje emocionalne vrijednosti i novi prepoznatljivi izgled Hyundaijevih vozila.

U odnosu na prethodnika, nove proporcije modela i20 postale su dinamičnije, a istovremeno  praktične za kretanje po užurbanim gradskim područjima. Njegov vizualni stav poboljšan je    spuštenim krovom (-24 mm), širom karoserijom (+ 30 mm) i povećanom dužinom (+ 5 mm),  dok je međuosovinski razmak također povećan za 10 mm. Također, sada dolazi i uz          novodizajnirane 17-inčne aluminijske naplatke.

Svoj stilski karakter novi i20 ističe dinamičnim prednjim i stražnjim odbojnicima, kao i novom  rešetkom hladnjaka. Pogled sa strane nudi energične proporcije i klinasti stilski izričaj, a sve   je dodatno naglašeno podebljanom bočnom linijom i jedinstvenim dizajnom C stupa. Uz to,   redizajnirani jedinstveni svjetlosni potpis besprijekorno se povezuje sa stražnjim dijelom,       naglašavajući širinu i stav. Ove vanjske značajke zajedno ilustriraju njegovu modernost, a     vozačima pružaju vrhunski osjećaj.

Svi kupci i20 mogu birati između 10 vanjskih boja, uključujući četiri nove: Intense Blue, AuroraGray, Aqua Turquoise and Brass. Štoviše, Phantom Black crni kontrastni krov nudi kupcima   još više prostora za personalizaciju uz mogućnost dvobojnog stila.

Vanjske boje:

·       [Novo] Intense Blue

·       [Novo] Aurora Gray

·       Polar White

·       Sleek Silver

·       Phantom Black

·       Dragon Red

·       [Novo] Aqua Turquoise

·       [Novo] Brass

·       Tomato Red

·       Slate Blue

 

Krov: Phantom Black

 

 

 

 

Potpuno novi interijer donosi bolji estetski dojam i kvalitetnije materijale

Zbog niza poboljšanja u unutrašnjosti, svi kupci novog i20 mogu uživati u njegovom novom    interijeru. Hyundaijevi dizajneri tražili su inovativna estetska i tehnička rješenja kako bi im    pružili nove stilske proporcije, istovremeno stvarajući svjež i privlačan izgled. Unutarnji prostor pružaprozračan osjećaj u kokpitu, a istovremeno izgleda skulpturalno i dopadljivo. Istaknuti    dio dizajna interijera su vodoravne oštrice koje pokrivaju istaknutu nadzornu ploču. To mu    daje vrlo nekonvencionalan izgled čineći armaturnu ploču glatkom i širokom.

Vrata novog i20 se elegantno spajaju s nadzornom pločom, a nadahnuta su oblicima koje    nalazimo u prirodi. Skulptura vrata savršeno odgovara dijelu instrumentne ploče. Njegov       rafinirani upravljač opremljen je modernim prekidačima, a boje detalja na upravljaču uklapaju  se u cijelu unutrašnjost. Korisnici potpuno novog i20 mogu uživati u ugodnoj unutarnjoj        rasvjeti noću zahvaljujući novoj LED tehnologiji ambijentalnog osvjetljenja. Pored toga, kupci  mogu birati između tri boje unutrašnjosti: Black Mono, Black & Gray i BlackMono & Yellow   Green, za još veće mogućnosti personalizacije.

Veća prostranost i bolja vidljivost

Dinamične proporcije novog i20 nude povećanu širinu i povećani međuosovinski razmak u    odnosu na prethodnu generaciju. To osigurava više prostora putnicima straga. Prtljažni        prostor povećan je za +25 litara, nudeći ukupno 351 litru korisnog prostora za prtljagu. Uz to, sada manja bočna linija i mali četvrtasti prozor iza stražnjih vrata, vozačima pružaju           poboljšanu vidljivost.

Povezivost najbolja u klasi i vrhunska kvaliteta zvuka

Potpuno novi i20 nudi najbolju mogućnost povezivanja u svojoj klasi s nizom praktičnih       značajki visoke tehnologije. Apple CarPlay i Android Auto, koji se sada nude bežično,         omogućuju kupcima da zrcale funkcionalnost svojih iOS i Android pametnih telefona na       multimedijski ekran. Kako bi povećali eleganciju i vizualnu udobnost interijera, nova 10,25inčnainstrumentna ploča i 10,25-inčni središnji ekran osjetljiv na dodir vizualno su usklađeni. Zaslonosjetljiv na dodir također nudi funkcionalnost s podijeljenim zaslonom za obavljanje više       zadataka.

Prostor za bežično punjenje nalazi se na središnjoj konzoli pa kupci novog i20 više ne morajukoristiti kabel za punjenje svojih pametnih telefona. Za putnike na stražnjoj klupi dostupan je USB priključak za punjenje. Za još veću zabavu u automobilu, potpuno novi i20 postaje  prvi Hyundaijev model u Europi koji nudi vrhunski audio sustav Bose. Osam zvučnika,             uključujući subwoofer, strateški su smješteni po čitavom vozilu za kvalitetno audio iskustvo.

Bluelink sustav povezivanja

Potpuno novi i20 nudi Hyundaijevu Bluelink tehnologiju, koja nudi širok spektar usluga        povezivosti kao što su Hyundai LIVE servisi, kao i daljinske funkcije putem Bluelink           aplikacije za pametne telefone. Bluelink dolazi s besplatnom petogodišnjom pretplatom.

Značajke:

·       Hyundai LIVE servisi: usluge Hyundai LIVE - prometne informacije u stvarnom vremenu koje podržava TomTom navigacija, benzinske postaje/parkirna mjesta (s cijenama), kamere za brzinu * i ažuriranja vremenske prognoze

·       Online prepoznavanje glasa: precizno mrežno prepoznavanje glasa s razumijevanjem prirodnog jezika

·       Usluge aplikacije Bluelink:

o   Pronađi moj automobil: vozači mogu lako pronaći svoje vozilo u nepoznatom           okruženju

o   Daljinske usluge: vozači mogu zaključati automobil s druge lokacije

o   Pošalji u automobil (POI): pretražujte lokalne POI i šaljite rezultate u navigacijski sustav automobila

o   Sigurnost: obavijest o alarmu vozila

o   Održavanje: primanje izvještaja o vozilu (npr. tlak u gumama), informacije o vožnji

* ako je to zakonom dopušteno u određenoj državi

Dostupna oprema za povezivanje:

·       [Novo] 10,25” digitalna instrumentna ploča

·       [Novo] 10,25" dodirni zaslon AVN (audio/video/navigacija)

·       [Novo] 8”zaslon osjetljiv na dodir s audio zvukom

·       [Novo] Android Auto i Apple CarPlay (bežični u kombinaciji s Display Audio)

·       [Novo] Bežično punjenje

 

Najopsežniji sigurnosni paket u segmentu

Potpuno novi i20 opremljen je sigurnosnim značajkama Hyundai SmartSense i udovoljava     najvišim europskim sigurnosnim standardima. Mnoge od ovih značajki aktivne sigurnosti ne    biste ni očekivali u automobilima B segmenta.

Potpuno novi i20 nudi niz novih sigurnosnih funkcija. Jedna od njih je Pametni prilagodljivi     tempomat temeljen na navigaciji (Smart Cruise Control - NSCC), koji koristi potpuno novi     navigacijski sustav za predviđanje nadolazećih zavoja ili ravnih pravaca na autocesti i         prilagođava brzinu vozila za što sigurniju vožnju.

Još jedna značajka, Inteligentna pomoć za ograničenje brzine (ISLA), upozorava vozače      zvučnim i vizualnim upozorenjima kada voze prebrzo i premašuju ograničenje brzine. U       kombinaciji s ručnim limitatorom brzine, ISLA može čak i autonomno prilagoditi brzinu. Sustav praćenja voznog traka (Lane Follow Assist - LFA) automatski prilagođava upravljanje, kako bi se novi i20 usmjerio u prometni trak kretanja.

Aktivni sustav pomoći vozaču pri izbjegavanju sudara straga detektiranjem vozila u mrtvom   kutu (Blind-Spot Collision-Avoidance Assist - BCA) koristi radar za nadgledanje stražnjih       kutova, a ako otkrije drugo vozilo, na vanjskim se ogledalima pojavljuje vizualno upozorenje. Ako je potrebno, BCA aktivira kočnice kako bi se izbjegao sudar ili smanjilo oštećenje prilikom udara. Poboljšani Sustav potpore za izbjegavanja frontalnog sudara (FCA) sada osim        automobila može otkriti pješake i bicikliste.

Sigurnosni paket novog Hyundaija i20 štiti vozače pri malim brzinama i nudi veću samouvjerenost prilikom parkiranja. Funkcija dojave o polasku vozila ispred (Leading Vehicle Departure Alert - LDVA) upozorava vozače kada se vozilo ispred njih započne kretati naprijed u slučajevima kada dođe do kašnjenja njihove reakcije, primjerice, na semaforima.

Sustav za pomoć izbjegavanja sudara straga (RCCA)  daje zvučno upozorenje u slučaju rizikaod sudara pri vožnji unatrag. Istovremeno, Sustav za izbjegavanje sudara pri parkiranju      unatrag (PCA-R) automatski aktivira kočnice u slučaju rizika od sudara. Svim vozačima novog i20 je na raspolaganju i sustav Parking Assist (PA), koji omogućuje poluautonomno parkiranje,s nizom senzora i softvera koji rade zajedno kako bi vozači mogli ući u uske prostore.

Ostale sigurnosne značajke dostupne uz potpuno novi i20 uključuju Sustav pomoći pri        održavanju prometnog traka (LKA), Sustav upozorenja vozača na umor  (DAW) i Sustav      automatske kontrole dugih svjetala (HBA).

Potpuno novi i20 također će biti opremljen sustavom eCall, koji omogućuje putnicima u vozilu da kontaktiraju hitne službe pritiskom na gumb. Osim toga, sustav se automatski aktivira ako se otvore zračni jastuci.

 

Dostupne značajke Hyundai SmartSense sigurnosnih sustava i pomoći u vožnji:

·       [Novo] Pametni prilagodljivi tempomat temeljen na navigaciji  (NSCC)

·       [Novo] Funkcija dojave o polasku vozila ispred (LDVA)

·       [Novo] Sustav praćenja voznog traka (LFA)

·       [Novo] Sustav za izbjegavanje sudara straga detektiranjem vozila u mrtvom kutu (BCA)

·       [Novo] Sustav za pomoć izbjegavanja sudara straga (RCCA)

·       [Novo] Sustav za izbjegavanje sudara pri parkiranju unatrag (PCA-R)

·       [Novo] Pomoć pri parkiranju (PA)

·       [Novo] Inteligentna pomoć za ograničenje brzine  (ISLA)

·       Sustava potpore za izbjegavanje frontalnog sudara (FCA) - [Novo] sada s detekcijom pješaka i biciklista

·       Sustav pomoći pri održavanju prometnog traka (LKA)

·       Sustav upozorenja vozača na umor  (DAW)

·       Sustav automatske kontrole dugih svjetala (HBA)

 

 

 

Nova linija motora omogućuje poboljšanu učinkovitost i performanse

Nudeći dva motora i izbor od tri mjenjača, potpuno novi i20 zadovoljava različite potrebe      vozača i pruža još učinkovitiju vožnju.

Na vrhu ponude dostupan je 1.0 T-GDi sa 100 KS ili 120 KS. Po prvi put se uz ovaj motor  ugrađuje i 48-voltni blagi hibridni pogonski sklop, kao opcija sa 100 KS ili standardno sa 120 KS. Blagi hibridni 48-voltni sustav pridonosi smanjenju potrošnje goriva i emisije CO2 za 3-4 posto. Blagi hibrid je dostupan uz 7-stupanjski mjenjač s dvostrukom spojkom (7DCT) ili      novorazvijeni šesterostupanjski inteligentni ručni mjenjač (iMT). Inteligentni iMT odvaja motor  od mjenjača nakon što vozač otpusti papučicu gasa, omogućujući automobilu da pređe u      režim usporavanja i štedi gorivo. Kada nije spojen s 48-voltnim blagim hibridnim sustavom,   1.0T-GDi sa100 KS dostupan je sa 7DCT ili ručnim 6-stupanjskim mjenjačem.

Ulazni 1,2-litarski MPi četverocilindrični motor nudi 84 KS i dolazi uz 5-stupanjski ručni        mjenjač.

Zahvaljujući smanjenju mase od 4% u odnosu na svog prethodnika, potpuno novi i20         osigurava vrlo konkurentne vrijednosti ispusta CO2. To također znači da je ekonomičniji, a da to istovremeno ne ugrožava zadovoljstvo u vožnji. Osim toga, standardni Idle Stop and Go   sustav (ISG start/stop) pokazuje njegovu ekološku notu.

 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.