Schumijeva supruga prvi put javno o priči koja je dosad bila tajna: "Još se sjećam kako je bilo..."

Srceparajuća priča o njegovoj nevjerojatnoj karijeri, njegovoj ljubavi prema brzini i tragičnom događaju koji više nikada neće biti isti ostat će zauvijek urezan u povijest Formule 1.

Nesreća koja je promijenila povijest sporta
 

Schumijeva supruga prvi put javno o priči koja je dosad bila tajna: "Još se sjećam kako je bilo..." Twitter/andy @iiiuminateandy
12. 12. 2022

Od 1995. Corinna Schumacher je nevjerojatna podrška Michaelu Schumacheru, jednoj od najvećih legendi Formule 1. U najnovijem dokumentarcu La Methode, njegova supruga otkrila je da ju je konzultirao prije nego što se pridružio Ferrariju sredinom 1990-ih. Njegovih pet uzastopnih naslova s ​​Ferrarijem između 2000. i 2004. i dalje se smatra jednim od najnevjerojatnijih postignuća u povijesti Formule 1.

U prosincu 2013. Schumacher je doživio tešku ozljedu mozga u nesreći na skijanju. Do lipnja 2014. bio je u medicinski izazvanoj komi.

Priča koja do sada nije ispričana

U spomenutom dokumentarcu Schumijeva supruga povjerila je kako je njegova odluka da prijeđe u Ferrari nakon završetka sezone 1995. bila riskantna jer je iste godine osvojio dva uzastopna naslova svjetskog prvaka s Benettonom, u isto vrijeme kada je Nijemac prešao iz momčad prvenstva do jedne, koja nije osvojila naslov od 1979. Godine 2000. Schumi se zabio na postolje pobjednika i s Ferrarijem postao jedna od legendi elitnog trkaćeg sporta.

"Još uvijek se sjećam kako je bilo. Bili smo zajedno u vrtu kada me Michael pitao: 'Što misliš o tome da se pridružim Ferrariju?'", objasnila je Corinna u dokumentarcu. "Odgovorila sam 'da, ako imaš mogućnost, onda super'."

Blizak odnos s direktorom Ferrarija: on je jedini koji ga može posjetiti

Također je razvio prijateljski odnos s Jeanom Todtom, francuskim sportskim direktorom Ferrarija. "Michael ima jako dobar osjećaj na koga se može osloniti. Mislim da je tako osjećao prema Jeanu. Želio je raditi s njim. Bilo bi lijepo kada bi vam Michael mogao sam ispričati ovu priču, jer ja osobno nisam uvijek bio prisutan", primijetila je njegova žena o njihovom prijateljstvu. Dokazuje to i činjenica da je njegov stalni gost, jer je zbog nesreće na skijanju koja mu se dogodila 2013. godine prikovan za krevet. "Michael je i dalje prisutan u mom životu i tako će i ostati, bez obzira na okolnosti. Za mene je jedino pitanje kako i dalje ostati povezan s njegovom obitelji i provoditi vrijeme zajedno", rekao je Francuz.

Nesreća koja je promijenila povijest sporta

Schumacher je 29. prosinca 2013. na skijaškoj stazi iznad Méribela u francuskim Alpama doživio stravičnu skijašku nesreću sa svojim sinom Mickom, koji je tada imao 14 godina. Dok je prelazio izvan staze, pao je i udario glavom u stijenu - iako je nosio skijašku kacigu, zadobio je tešku ozljedu glave. Liječnici su tada objasnili da bi najvjerojatnije umro da nije nosio zaštitnu opremu, pa je svjetski prvak helikopterom prebačen u bolnicu u Grenobleu.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.