ŠOKANTNO Pola milijardi dobiti INA-e izvlače Mađari iz Hrvatske!!! Orbán i s tim novcem spašava svoje građane

Zanimljiva ideja Davora Šterna koja može spriječiti odljev pola milijuna Inine dobiti za 2021. u Mađarsku! Imamo još samo 8 dana da spriječimo Orbán a da s hrvatskim novcem spašava Mađarsku! 15. lipnja Skupština dioničara INA odlučuje hoće li Mađari iznijeti iz Hrvatske nikad veću dobit u povijesti INA-a.

- Možemo kao i Orbán proglasiti izvanrednu situaciju, jer se moramo brinuti za sebe!

“Moramo konačno sjesti s Mađarima”! “Imamo mogućnost preuzimanja upravljanja u kriznim situacijama, a ovo je krizna situacija. Kao što je Orban proglasio izvanrednu situaciju, mi možemo to napraviti. Moramo konačno sjesti s Mađarima, mora se raščistiti ta priča, to ne može ići dalje tako.”

ŠOKANTNO Pola milijardi dobiti INA-e izvlače Mađari iz Hrvatske!!! Orbán i s tim novcem spašava svoje građane igor stažić
7. 6. 2022

Davor Štern, energetski stručnjak u N1 Studiju uživo je komentirao posljednje mjere koje je vlada poduzela kako bi spriječila drastičan rast cijena goriva. Podsjetimo, Vlada je u ponedjeljak odlučila smanjiti trošarine.

“Ovo je dokaz da Vlada brine. Kako brine? Onoliko koliko može. Jasno da su distributeri nezadovoljni, marže su nakon dugo vremena pale, ali oni su imali jako dugo visoke marže”, navodi Štern.

 
“Onda dolazimo u područje Biblije – sedam debelih godina, sedam mršavih godina…”, dodaje.

Utjecaj embarga na cijene naftnih derivata
Komentirao je i poskupljenje električne energije, navodeći da je HEP to dobro podnio, tako da stanovništvo to nije osjetilo.

“Ovo što se sad događa s naftnim derivatima je činjenica da u nedostatku derivata na tržištu, jer stalno govorimo da je Rusija pod embargom za naftu, ali je i pod embargom za derivate, a ona je kod sebe povećala proizvodnju derivata da ne bi izvozila sirovinu u obliku sirove nafte nego ju je prerađivala – toga će nestajati sve više i distributeri će morati to plaćati skuplje”, istaknuo je Štern.

Ističe da Hrvatska treba državnu energetsku kompaniju.

“Moramo dovesti do toga da država shvati da joj treba nacionalna državna energetska kompanija koja će biti osolonac energetike. Da nije bilo INA-e, mi ne bismo dobili naš obrambeni rat, Domovinski rat ili bismo ga dobili uz puno više žrtava. To nas je tada jako spasilo”, navodi energetski stručnjak.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.