Sin slavnog finskog relijaša ide očevim stopama, prošle godine odustao je u prvoj etapi, sad je slavodobitnik!

Kalle Rovanperä osvojio je Croatia Rally! U Toyoti Yaris na posljednjem je brzinskom ispitu u Kumrovcu u dramatičnoj završnici utrke za 4.3 sekunde bio brži od  Estonca Otta Tanaka uHyundaiju .

"Ne mogu vjerovati da smo na ovakvim gumama bili toliko dobri u ovoj završnici utrke", izjavio je Rovanperä nakon pobjede

Sin slavnog finskog relijaša ide očevim stopama, prošle godine odustao je u prvoj etapi, sad je slavodobitnik! Red Bull/Start
24. 4. 2022

Od samog početka Croatia Rallyja Rovanperä je bio u vodstvu nakon svakog brzinskog ispita. No pljusak i prikladnije gume koje je imao Tanak na 19., pretposljednjem brzincu, okrenuli su stvari na samom vrhu redoslijeda.

Tanak je preuzeo vodstvo s 1.4 sekunde. Dramatična borba odvijala se na dionici od Zagorskih Sela do Kumrovca (14.09 km), gdje je 22-godišnji Rovanpera, unatoč tome što nije imao idealne gume, maksimalno riskirao i sjajno prošao kompletnu trasu za konačnu pobjedu. Rovanperä je na cilju ostvario 4.3 sekunde bolje vrijeme od Estonca koji se morao zadovoljiti drugim mjestom.

Neuville drugi

"Ne mogu vjerovati da smo na ovakvim gumama bili toliko dobri u ovoj završnici utrke", rekao je Rovanpera nakon pobjede. Inače, Finac je trenutačno vodeći u redoslijedu Svjetskog prvenstva.

Nakon tri utrke ima 76 bodova, dok je drugi Belgijac Thierry Neuville (47 bodova), koji je u Hrvatskoj osvojio treće mjesto. Četvrti je bio Irac Craig Breen, koji je u ukupnom redoslijedu treći s 30 bodova.

WRC Croatia Rally konačni poredak:

1. Kalle Rovanperä (Fin / Toyota GR Yaris Rally1) 2h48:21.5

2. Ott Tanak (Est / Hyundai i20 N Rally1) +4.3

3. Thierry Neuville (Bel / Hyundai i20 N Rally1) +2:21.0

4. Craig Breen (Irs / Ford Puma Rally1) +3:07.3

5. Elfyn Evans (VB / Toyota GR Yaris Rally1) +3:46.0

6. Takamoto Katsuta (Jap / Toyota GR Yaris Rally1) +8:08.5

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.