Ako se po jutru dan poznaje onda je Kalle Rovanperä najveći favorit za osvajanje Croatia WRC-a relija

Trenutno vodeći u ukupnom poretku danas je je najbrže odvozio "shakedown" na Okići. Ukratko, proba pred sam start sutra u Malom Lipovcu u etapi dugoj 19,20 kilometara od 08:33 sati je solidno od svih apsolvirana, uz jedinstven zaključak: 

“Prekrasne ceste, ali vrlo zeznute”

 

Ako se po jutru dan poznaje onda je Kalle Rovanperä  najveći favorit za osvajanje Croatia WRC-a relija WRC
21. 4. 2022

Kalle Rovanperä i suvozač Jonne Haltunnen, trenutno vodeći u Svjetskom kupu započeli su lov na pobjedu na Croatia Rallyju na najbolji mogući način. Jutros su u shakedownu pobjedili na prvom mjestu. U suhim uvjetima i pri temperaturi  od pet stupnjeva Celzijusa u trećem je pokušaju postigao najbolje vrijeme od 1m 52.5 s po kratkoj 3,65 kilometara dugoj dionici Okića. Njihova Toyota GR Yaris Rally 1 funkcionirala je savršeno. Kalle Rovanperä ovog vikenda  brani vodstvo u ranoj fazi FIA Svjetskog prvenstva u reliju u Hrvatskoj. 

Vozač Toyota Gazoo Racinga ima 14 bodova prednosti prije Croatia Rallyja i treće utrke sezone i prvog čistog asfalta u novoj eri s hibridnim pogonom. Prije dvanaest mjeseci 21-godišnji Finac bio je u sličnoj poziciji na prvom hrvatskom WRC nastupu, no nije uspio. Završio je u šumarku, van asfalta. Tvrdi da mu je to bilo bolno iskustvo koje ne želi ponoviti.

Ott Tänak i suvozač Martin Jarveoja bili su najbrži u svom Hyundai i20 N Rally 1 u samom startu, no na kraju su se morali zadovoljiti 3. mjestu. Njihovi momčadski kolege Thierryja Neuvillea i Martijna Wydaeghea stigli su na cilj sa svega 0,1 s manje od Rovanperäe.

"Cilj je boriti se za pobjedu", rekao je Belgijanac Neuville te dodao:

“Bili smo brzi ovdje prošle godine, ali znamo da se mučimo s automobilom još na Tarmac-u.

Ovaj vikend mogao bi biti sjajan za nas.” "Nikad nisam vozio na slick gumama na testu i na mokroj podlozi", rekao je Ott Tänak, FIA ​​svjetski prvak u reliju 2019. “Prilično je važno dobiti osjećaj na slik gumama danas, ali za sada je osjećaj dobar.”

Lappi i Janne Ferm bili su četvrti u svojoj Toyoti. "Bilo je dobro", rekao je Lappi. “Sada su suhi uvjeti i kiša [dolazi] tijekom vikenda. Bit će mnogo varijacija, tako da neće biti tako jednostavno. Prvo moramo završiti – to je već velika meta.”

Craig Breen i Paul Nagle bili su najbolji od vozača M-Sport Ford Puma Rally 1 na petom mjestu, ispred timskih kolega Gusa Greensmitha i Jonasa Anderssona koji su završili kao šesti. 

“Dobar je osjećaj”, rekao je Breen te nastavio kako su možda pogriješili s izborom tvrdih guma. Nije bilo jednostavno podići njihovu temperaturu.  Posljednji Greensmithov pokušaj pomaknuo je Olivera Solberga i Elliotta Edmondsona u Hyundaiju na osmo mjesto, koje su prestigli i Elfyn Evans i Scott Martin (Toyota)

“Prekrasne ceste, ali vrlo zeznute”, bila je Solbergova ocjena samog početka Croatia Rallyja.

“Promašio sam jedno križanje i zamalo se zavrtjeo. Izgubio sam možda dvije ili tri sekunde u toj [prvoj] vožnji.”

Ceremonijalni početak slijedi u 17:30 po lokalnom vremenu.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.