Hoće li se Pahor ikada više moći provozati poznatim "Malim divom"? Imamo odgovor novih vlasnika koji su dali naj ponudu

Oldtimer bivšeg SLO predsjednika, za koji je obitelj Fratar platila čak 60.000 eura, prema riječima jednog od članova, "i dalje će voziti".

Obitelj Fratar iz Dravograda, koja je kupila automobil, preko noći se zbog svoje geste našla u centru pozornosti. Kažu: - I prije smo pomagali, no nikada javno. Ovaj put nismo mogli "pobjeći od pozornosti"!
 

Hoće li se Pahor ikada više moći provozati poznatim "Malim divom"? Imamo odgovor novih vlasnika koji su dali naj ponudu Instagram/Borut Pahor/Twitter/Slavko Bobovnik/fotomontaža
16. 2. 2023

Renault 4 bivšeg slovenskog predsjednika Boruta Pahora uskoro će u ruke novih vlasnika koji su za nju na dobrotvornoj dražbi iskeširali čak 60.000 eura. Obitelj Fratar iz Dravograda u Koruškoj, koja je kupila automobil, preko noći se zbog svoje geste našla u centru pozornosti cijele Slovenije, a jednog od njezinih članova, Aleksandra Fratara, nazvali smo i pitali koji je razlog zašto su odlučili kupiti ga i kakvi su im planovi s automobilom bivšeg predsjednika. Prema njegovim riječima, dobročinstvo je bilo najvažnije u kupnji. Na aukciju su se odazvali prvenstveno jer se radilo o pomoći djeci. Otkrio je kako im ovo nije prva dobrotvorna gesta, ali su već nekoliko puta sudjelovali u humanitarnim akcijama. – Ali tada to nismo učinili javno.
 

Hoće li novi vlasnici zadržati "Malog diva"?

Ujedno je otkrio kako je riječ o najvećem doniranom iznosu do sada.

- "Nikada do sada nismo donirali ovako visok jednokratni iznos. Prije se radilo o iznosima između 10.000 i 15.000 eura. Uglavnom u bolnice i slične ustanove. No kad bismo sve zbrojili, ta bi cifra na kraju bila puno veća od 60.000 eura."

Pritom je otkrio i kako automobil ne namjeravaju zadržati u obitelji, već će ga najvjerojatnije dati na dražbu No, da je Pahor ponovno želio voziti svoj nekadašnji auto, novi bi mu vlasnici to dopustili: "Naravno, pustili bi ga da sam vozi", poznaje ga osobno od ranije.

Neke ponude nisu bile ozbiljne

Kad ga je Pahor nazvao nakon predane ponude, prvo ga je zanimalo je li ponuda ozbiljna.

"Rekao je da je dobio puno ponuda, čak i onih koje nisu bile zamišljene kao ozbiljne."

Obitelj će automobil dobiti nakon 20. veljače. Njegovi članovi izjavili su medijima da fotografije s Pahorom, koje će najvjerojatnije biti snimljene prilikom preuzimanja automobila, neće biti javno objavljene. No sugovornik nam se povjerio da bi to ipak učinili da je Pahor želio fotografiju objaviti na društvenim mrežama.

Neka zajednička fotografija stvarno ne bi bila problem - dodao je. Za kraj je otkrio da su ga ljudi zbog ove kupnje obasuli porukama. Dobio ih je više od 100, pa jednostavno nije mogao na sve odgovoriti, objasnio je.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.