Veliki div Borut Pahor prodaje "Malog diva" na aukciji, a novac od oldtimera donirati će djeci koja se bore s rakom

Kakav samo potez sjajnog Boruta Pahora! Otkrio kome će namijeniti prihod od prodaje 'Četvorke'. Svoj automobil, koji je vozio 31 godinu i kojeg je kupio u godini osamostaljenja Slovenije. Pred koji dan "pretvorio" ga je u oldtimer, samo da postigne što veću cijenu. Svaki će dan bivši predsjednik Slovenije objaviti tko mu je za njega ponudio najviše novca.

"Prodajem "Četvorku - Malog diva" (Renault 4 GTL, l. 1991) i novac ću donirati djeci koja se bore s rakom”, otkrio je bivši predsjednik na Instagramu.

Veliki div Borut Pahor prodaje "Malog diva" na aukciji, a novac od oldtimera donirati će djeci koja se bore s rakom Instagram/Borut Pahor
30. 1. 2023

Bivši predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor u dobrotvorne će svrhe prodati svoj starodobni automobil Renault 4, godište 1991., tzv. Katricu", a sada je otkrio da će ponude prikupljati između 1. i 15. veljače, kada slavimo Međunarodni dan borbe protiv raka u djece. Dobit će ih na svoju e-mail adresu, a od srijede do završetka prikupljanja ponuda objavit će do tada najvišu ponudu, poimenično ili anonimno, ovisno o želji ponuditelja.

Bivši slovenski predsjednik Borut Pahor godinama se kune u automobil, koji je ovih dana i službeno uvršten među oltimere. Postao je stariji od 30 godina.  Često se njome hvalio na društvenim mrežama i dijelio fotografije.

Prije nekoliko dana objavio je kako njegova maza ispunjava sve uvjete za upis među oldtajmere. "Proces nije nimalo lak, što je i u redu, oldtimeri to zaslužuju. Danas ga je pogledao tehnički povjerenik koji je bio jako zadovoljan, pa čak i uzbuđen", napisao je.
 

Kome će dati novac od prodaje automobila

Pahor će sav prihod od prodaje donirati Institutu Zlatna mašna, objavio je na društvenim mrežama. Riječ je o Institutu čiji su osnivači roditelji djece oboljele od raka. Šire svijest o raku u dječjoj dobi, skreću pozornost na probleme s kojima se djeca susreću tijekom i nakon liječenja te pronalaze načine za prevladavanje ili uklanjanje tih problema.
 

Pahor je prošle godine, u povodu Međunarodnog dana borbe protiv raka djece, osnivačima spomenutog instituta Herojima 3. kata dodijelio i jabuku inspiracije za podizanje svijesti o raku kod djece i adolescenata. Heroji 3. kata su djeca koja se liječe ili su se liječila na 3. katu Pedijatrijske klinike u Ljubljani, na odjelu gdje se liječe djeca oboljela od raka.

Zato je tim više iznenadila Pahorova odluka da proda svog popularnog mačka. Nakon 31 godine odlučio se razvesti od nje.

Naime, njegova Četvorka nastala je tih dana prije 31 godinu, kada je nastala i Slovenija. “Tada su, kako se priča, u Novom Mestu napravili i zadnje katrce (na svijetu, op. p.), pa i moju”, često kaže bivši slovenski predsjednik govoreći o svom vozilu.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.