Drski lopovi ukrali najpoznatiji slovenski automobil: Pahorovom "Malom divu" se gubi svaki trag

Kažu da je u Hrvatskoj! Najskuplji Renault 4 na svijetu netragom nestao! Šokantna vijest o krađi koja se dogodila nedugo nakon završetka dobrotvorne aukcije na kojoj je starodobni automobil bivšeg predsjednika potukao sve rekorde i koji je prodan za 60.000 eura, a potrebitima donio sveukupno 223.000 eura!
 

Drski lopovi ukrali najpoznatiji slovenski automobil: Pahorovom "Malom divu" se gubi svaki trag Instagram/Borut Pahor/Bor Slana/Žiga Živulovič/fotomontaža
1. 4. 2023

Bivši slovenski predsjednik s tugom u srcu priopćio je da je preksinoć ukradeno najprepoznatljivije slovensko vozilo - poznati dobrotvorni automobil. Starodobni automobil, čiji je prije nekoliko mjeseci bio ponosni vlasnik, a potom na humanitarnoj aukciji prodan za rekordnih 60.000 eura, nestao je samo dan nakon obaranja posljednjeg rekorda i to u 'drugom krugu' humanitarne aukcije. u organizaciji obitelji Fratar prikupljeno više od 223.000 eura za bolesnu djecu.
 

Pahor moli policiju, neka intenziviraju potragu

Vozilo su u noći s petka na subotu ukrali nepoznati počinitelji iz čuvanog objekta u Dravogradu, gdje je bilo parkirano. Oglasila se i obitelj Fratar koja smatra da su na djelu profesionalni lopovi.

- "Točno su znali što rade. Prvo nismo ni primijetili provalu, a onda nas je na mjestu gdje je bila parkirana prikolica čekala samo maketa vozila."

Članovi obitelji Fratar mogu samo nagađati zašto su lopovi na mjestu zločina ostavili maketu ukradene "Četvorke".
 

Nestankom vozila bavi se i policija koja je već obišla mjesto događaja i osigurala tragove. U nastavku istrage pokušat će se ući u trag počinitelju, priopćili su iz slovenske policijske uprave. Dodali su da zasad ne mogu otkrivati ​​detalje istrage te da će se stvar prioritetno rješavati. Pahor ih je zamolio i da požure s istragom: "Situacija je ozbiljna, ali imamo jako malo vremena".
 

Je vozilo u Hrvatskoj?

Prema prvotnim planovima, Pahor bi za nekoliko dana, 4. travnja, između svih koji su u 'drugom krugu' aukcije donirali bilo koji iznos u dobrotvorne svrhe, trebao izvući novog vlasnika legendarnog vozila. Sada je opravdano zabrinut da to neće biti moguće ako policija na vrijeme ne pronađe vozilo.

"Naravno da mogu izvesti izvlačenje unatoč nemilom događaju. Čak smatram da je to u datoj situaciji moja dužnost. Ali bojim se da bi sretni dobitnik lutrije morao posljednji put obrisati nos, " napisao je.

Policija je priopćila i da im se nakon objave u medijima javio veliki broj ljudi koji su tvrdili da su ukradeno vozilo vidjeli na raznim mjestima u zemlji i izvan nje. Za Metropolitan.si javila se i čitateljica Jožica iz Maribora koja trenutno uživa uz hrvatsko more i uvjerena je da je vidjela vozilo bivšeg slovenskog predsjednika parkirano na Dugom otoku.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.