Velik div za "Malog diva" na aukciji već dobio 51.234,56 eura za djecu oboljelu od raka, akcija traje još 24 sata

Robert Pahor, bivši SLO predsjednik pokazao ogromno srce. Prodaje na humanitarnoj aukciji svoj 32 godine star Renault 4 GTL, proizvedan u godini osamostaljenja Slovenije, a novac daruje potrebitoj djeci.

Trenutno najpoznatiji Renault 4, ili kako smo ga od milja zvali, "Mali div" novog će vlasnika pronaći za 24 sata. Pahorova “Katrca”, kako je Slovenci zovu, već je postavila svjetski rekord. Može ići i gore!

Velik div za "Malog diva" na aukciji već dobio 51.234,56 eura za djecu oboljelu od raka, akcija traje još 24 sata Instagram/Borut Pahor
15. 2. 2023

Napisao: Gregor Žvab

Aukcija Pahorjeve "Četvorke" polako se bliži kraju. Trenutna, najviša (i ozbiljna) ponuda iznosi 51.234,56 eura, što je rekordni iznos za koji je ikada prodan neki Renault 4.

Borut Pahor će cjelokupnu kupoprodajnu cijenu dati u dobrotvorne svrhe, a ići će za djecu oboljelu od raka. konkretno Institutu Zlata Pentljica i Udruzi Heroji 3. kata. Velika je vjerojatnost da će za Malog diva Pahor dobiti i više od 60.000 eura.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Borut Pahor (@borutpahor)

Pahorov Renault 4 GTL je iz 1991. godine i proizvodio se u posljednjem razdoblju proizvodnje "Katrce", jer su ga u Novom Mestu prestali proizvoditi 1994.

U cijeloj povijesti proizvedeno je više od osam milijuna, a posljednji koji je nastao u godini osmaostaljenja Slovenije, izložen je u Tehničkom muzeju u Bistri. Prije nego što ga je stavio na aukciju, bivši predsjednik pobrinuo se da automobil dobije status vintage, što "Katru", kako je zovu Slovenci, svakako čini još zanimljivijom. Tehnički, automobil je besprijekoran i dobro očuvan te nikada nije vožen po kiši, no s obzirom na cijenu za koju će se prodavati, svakako se ne očekuje da će se ikada intenzivno voziti po slovenskim cestama.
 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Borut Pahor (@borutpahor)

Kako je bivši predsjednik napisao na svom Instagramu, ovo nije najviša ponuda koju je dobio za svoju Katrcu, ali je najozbiljnija, jer veći ponuditelji nisu potvrdili iznos, ili su odustali od ponude. S obzirom da je do kraja aukcije ostalo još točno 24 sata, vremena je više nego dovoljno za još veći iznos. No, ako ostane na spomenutih 51 tisuću, i dalje će to biti iznos kojim će svi biti zadovoljni.

Preberite si š

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.