- Oni koji se predaju od "ostataka" ukrajinskih branitelja u Mariupulju ostat će živi, poručuju Rusi

Ruski genaral Mihail Mizincev koji je razorio Marioupulj tvrdi da je ruska vojska preuzela kontrolu nad gotovo cijelim gradom. Postavio je ultimatum ukrajinskim braniteljima, među kojima ima i Hrvata! Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski istaknuo je da je situacija u Mariupolju nehumana i pozvao Zapad da Ukrajini odmah pruži teško naoružanje.

 

- Oni koji se predaju od "ostataka" ukrajinskih branitelja u Mariupulju ostat će živi, poručuju Rusi Twitter/Kremlin
17. 4. 2022

Foto: Twitter/Kremlin

Rusija je braniteljima Mariupolja, a i Ukrajinskoj vojsci dala ultimatum da se u sljedećih nekoliko sati predaju i polože. Oni koji se predaju ostat će živjeti, rekli su. Oni vojnici u Mariupolju koji se predaju i povuku iz opkoljenog grada do 6 sati ujutro po moskovskom vremenu ostat će živi, ​​priopćilo je rusko Ministarstvo obrane.

Ukrajina je prethodno bila prokazala ruskog generala, kako kažu, krvnika Mariupolja: - Zapamtite ga. Ovo je čovjek koji je naredio bombardiranje dječje bolnice!

Rusija tvrdi da je preuzela kontrolu nad gotovo cijelim gradom

 

Svi preostali ukrajinski borci u gradu skrivaju se u čeličani "Azovstal". Ruska vojska postupat će prema onima koji se predaju u skladu sa Ženevskom konvencijom o ratnim zarobljenicima, poručili su iz ruskog Ministarstva obrane. - "Nudimo stranim plaćenicima da prekinu neprijateljstva i polože svoje oružje", rekao je general bojnik Mihail Mizincev iz ruskog Ministarstva obrane. “Svakome tko odloži oružje zajamčen je život”, rekao je.

"Rusija namjerno pokušava uništiti sve tamo", rekao je, ali nije potvrdio detalje situacije ukrajinskih trupa i skorog pada grada u ruske ruke. pregovori između Kijeva i Moskve. Iz glavnog grada Ukrajine Kijeva, utapanje također prijavljene ponovne eksplozije. Jedna osoba je ubijena, a nekoliko je ozlijeđeno u ruskim napadima na Kijev u subotu kada su ruske snage napale tvornicu oružja. Upozorenja o zračnim napadima izdana su u ranim jutarnjim satima u gotovo svim regijama Ukrajine.

Eliminacija vojnika koji brane Mariupolj bio bi kraj pregovora

Zelenski je u subotu upozorio da bi "eliminacija" ukrajinskih vojnika koji brane Mariupolj značila kraj mirovnih pregovora između Kijeva i Moskve. Iz ukrajinskog glavnog grada Kijeva, također su izvijestili o novim eksplozijama. Jedna osoba je ubijena, a nekoliko je ozlijeđeno u ruskim napadima na Kijev u subotu kada su ruske snage napale tvornicu oružja. Upozorenja o zračnim napadima izdana su u ranim jutarnjim satima u gotovo svim regijama Ukrajine.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.