Rat u Ukrajini!! Ruska vojska napada s istoka i sjevera, iz Bjelorusije, s Krima... eksplozije u brojnim gradovima

Rusi napadaju s istoka, sjevera i juga, Ukrajinci u velikoj panici bježe iz Kijeva prema zapadu. Autoceste, ceste... zakrčeni su kolonoma automobila što nemoćno "plaze" prema poljskim, mađarskim, slovačkim, rumunjskim granicama. Pale prve žrtve ruskog raketiranja, zračnih napada, invazije...

"Svijet mora prisiliti Rusiju na mir", uputio je vapaj Volodimir Zelensky, civiliziranom svijetu

Ruska vojska na istoku Ukrajine izvodi intenzivne napade na tamošnja mjesta i zračne baze, priopćio je Glavni stožer ukrajinske vojske. Kijev je također rekao da je oborio pet ruskih zrakoplova i jedan helikopter. U međuvremenu je ukrajinski predsjednik Volodymyr Zelensky pozvao na "koaliciju protiv Putina" u razgovorima sa svjetskim čelnicima.
 

Rat u Ukrajini!! Ruska vojska napada s istoka i sjevera, iz Bjelorusije, s Krima... eksplozije u brojnim gradovima Facebook/Harkiv
24. 2. 2022

Glavni stožer ukrajinske vojske izjavio je da ruska vojska izvodi intenzivne napade na istoku zemlje, uključujući zračne baze na nekoliko mjesta, javljaju strane novinske agencije. Dodali su da su oborili pet ruskih zrakoplova i helikopter. Ukrajinska granična straža, međutim, priopćila je kako rusko topništvo i kopnene snage izvode invaziju na sjevernu i južnu granicu. Napisali su da bjeloruske snage podupiru rusku vojsku.

"Napadi na granične jedinice i kontrolne točke izvode se topništvom, teškom tehnikom i lakim naoružanjem", napisao je graničar. “Primjetan je i rad neprijateljskih diverzantsko-izviđačkih skupina”, objasnili su.
 

Eksplozije su zabilježene iz nekoliko ukrajinskih gradova nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin pokrenuo vojnu operaciju u Ukrajini. Između ostalih, iz glavnog grada Kijeva, gdje su se oglasile sirene upozorenja, lučkog grada Mariupolja i grada Kramatorska u blizini prve crte bojišnice na istoku zemlje, kao i iz Odese na jugu i Harkova. Sirene upozorenja također su se aktivirale u Lavovu na zapadu Ukrajine, javlja francuska novinska agencija AFP.

Vlasti su obavijestile stanovnike da ostanu mirni, a na to ih je pozvao ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski, koji je proglasio ratno stanje diljem Ukrajine.

Zelenski je u međuvremenu već razgovarao s čelnicima Sjedinjenih Država, Europske unije, Britanije, Njemačke i Poljske. "Gradimo koaliciju protiv Putina", napisao je na Twitteru. "Neposredne sankcije, obrana i financijska potpora Ukrajini! Zračni prostor mora biti zatvoren! Svijet mora prisiliti Rusiju na mir", napisao je na Twitteru nakon razgovora.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.