- "Reciklaža plastike je jedna od najvećih laži koja se stalno ponavlja. Danas stvaramo 80 % više plastike nego ikada"

Mislav Kolakušić progovorio o jednoj od najvećih ekoloških prevara, o onoj s plastikom: - "Od šest temeljnih vrsta plastike, samo jedna jedina, PET ambalaža, u kojoj kupujemo sokove i vodu se reciklira. Ostalih pet se ne recikliraju ili je njihovo recikliranje zanemarivo."

Hrvatski eurozastupnik detaljno je opisao kako nas obmanjuju i kako svijet zakrcavaju nerazgradivim plastičnim otpadom i sve to istovremeno dok se reklamiraju kao ekološki osvješteni junaci.

- "Reciklaža plastike je jedna od najvećih laži koja se stalno ponavlja. Danas stvaramo 80 % više plastike nego ikada" Eric VIDAL Copyright © European Union 2021 - Source : EP
19. 1. 2023

Foto: Eric Vidal / EP

Što se događa s tim otpadom? Zapitao se Mislav Kolakušić ovog tjedna na plenarnoj sjednici Euro parlamenta u Strasbourgu. U svom impresivnom obraćanju eurozastupnicima kazao je:
- Plastični se otpad potajice, kao u Hrvatskoj, konstantno odvozi s ostalim otpadom na komunalna odlagališta, stvaramo brda, ili u bogatijim
državama taj plastični otpad odvodi se u Afriku.
Druga najveća laž koja prati ekologiju je da će se ukidanjem jednokratnih plastičnih vrećica smanjiti količina plastičnog otpada. To je, naravno, laž. Dogodilo se višestruko povećanje plastičnog otpada jer u brojnim državama u plastiku se zamata svaka pojedinačna jabuka, komad mesa, dovodimo kući 80 posto više plastike nego ikada.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.