Putinova ofanziva. Neće ga Zapad, no zato mu je Istok širom otvorio vrata! Ruski prodor na Daleki istok

ODE RUSKI PLIN U KINU!!! Moskva i Peking najavljuju novi svjetski poredak, rame uz rame sa Zapadom! Hoće li Europska Unija ostati nasukana? Rusija i Kina pripremaju niz dogovora, a najznačajniji je onaj o plinskom biznisu. Sve će biti spremno za svečani trenutak sastanka dvojice vođe,  koji se za koji dan trebaju naći u Pekingu, na obilježavanju početka Zimskih olimpijskih igara koje "zapadna diplomacija" bojkotira. Od prijetni Amerikanaca i NATO čak i ratom, za sada su iz Washingtona aktivirali jedino sankcije za krumpir, koji je "neizmjerno važan za proizvodnju čipsa"!!!

Putinova ofanziva. Neće ga Zapad, no zato mu je Istok širom otvorio vrata! Ruski prodor na Daleki istok FILE PHOTO: Russian President Putin meets with Chinese President Xi during their meeting on the sideline of the BRICS summit in Brasilia Autor: Sputnik Photo Agency Agencija: REUTERS
3. 2. 2022

Foto: Reuters/Pixell

- Kina je na ruskoj strani u pogledu ruskih sigurnosnih zahtjeva prema Zapadu, rekao je Jurij Ušakov, glavni savjetnik Kremlja za vanjsku politiku. Svijetu će to biti otkriveno u zajedničkom rusko-kineskom priopćenju na dan otvaranja Olimpijskih igara u Pekingu, kada ruski predsjednik Vladimir Putin stiže u kinesku prijestolnicu. Rezolucija koja nikoga ne iznenađuje, ali je svakako uznemirujuća za Zapad, mogla bi dodatno oslabiti jedinstvo NATO-a i Europske unije.

Kineski i ruski predsjednici, Putin i Xi Jinping zauzeli su stav o globalnoj sigurnosti, a za njihove razgovore uoči ceremonije otvaranja Olimpijade već se priprema zajednička izjava o "novoj eri međunarodnih odnosa", ističući da je Ušakov naglasio da:

- "KINA PODRŽAVA RUSKE SIGURNOSNE TVRDNJE (PODNESENE NATO-U - IZD.) ".

Zajednička izjava se tako opravdava diplomatskim bojkotom Olimpijskih igara od strane Sjedinjenih Američkih Država i njihovih najbližih saveznika.
Još nije jasno kakva će to podrška biti. Zapravo, odnos između Kine i Sjedinjenih Država (poput Rusije) je zapao u povijesne poteškoće. Pitanje je koliko je realan i napad na Ukrajinu. Sugerirano je da će u slučaju velike ruske agresije, Majčica Rusija biti isključena iz SWIFT međubankovnog platnog sustava. No kako bi previše europskih interesa bilo ugroženo, zapadni saveznici su odustali od ovog plana. Washington se tako, sa sada odlučio nametnuti Rusiji sankcije, ali tek one za krumpir, koji je neophodan za prerađivačku industriju, što bi Moskvi trebalo nanijeti golem udarac, očito samo na želudac ruskih ljubitelja američke prehrane.

Posjet će očito označiti još jedan korak u razvoju plinske suradnje, rekao je Jurij Ušakov

Kako je javila jučer ruska agencija TASS, Rusija i Kina pripremaju mnoge plinske sporazume za posjet ruskog čelnika Vladimira Putina Pekingu. Jurij Ušakov ustvrdio je kako je to novi korak u proširenju odnosa dviju zemalja. Nije bio spreman komentirati dokumente koji su u fazi dorade. Ipak je istaknuo:


"U plinskom biznisu pripremaju se mnogi sporazumi. Ne mogu za sada reći koji će od njih biti potpisan. Ali posjet će očito označiti još jedan korak u razvoju plinske suradnje", istaknuo je Putinov pomoćnik u Kremlju.

Upitan znači li odsutnost predsjednika Uprave Gazproma Alekseja Millera u ruskoj delegaciji na putovanju u Kini, da među dokumentima koji se pripremaju nema sporazuma o sudjelovanju i te najveće ruske energetske tvrtke, Ušakov je rekao da je "ministar energetike [Nikolay Shulginov] u ruskoj delegaciji".


"Da se posjet organizira u normlanim uvjetima i mirnoj atmosferi, da nije bilo koronavirusa, naša bi se delegacija sastojala od 20-25 ljudi. Međutim, sada će se iz očitih razloga posjet održati s delegacijom od šest osoba. Ovo bio je uvjet kineske strane", objasnio je Ušakov.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.