(VIDEO) Kamere ulovile Putina kako 'DRIJEMA' na otvaranju Olimpijade, k'o za vraga, baš u trenutku defilea Ukrajinaca

Shrvan Putim susretima s Viktorom Orbanom, Xi Jinpingom, ukrajinskom krizom, dalekim putovanjima "začorio" u presudnom trenutku. Na Olimpijskim igrama u Pekingu kamere su snimile ruskog predsjednika Vladimira Putina, koji je 'zaspao' tijekom spektakularne parade nacija tijekom ceremonije otvaranja. Da događaj (koji je iznenada postao viralan) bude još značajniji, svjedoči i činjenica da se Putinovo 'beauty dremanje' dogodilo u trenutku kada su pod svjetlima reflektora izašli predstavnici Ukrajine.

(VIDEO) Kamere ulovile Putina kako 'DRIJEMA' na otvaranju Olimpijade, k'o za vraga, baš u trenutku defilea Ukrajinaca Twitter
6. 2. 2022

Pravi je hit kratki video na društvenim mrežama na kojem se vidi kako ruski predsjednik Putin drijema tijekom ceremonije otvaranja Olimpijskih igara u Pekingu, a potreba za snom ga je uhvatila - kojeg li slučaja - baš kad su bili na redu Nacionalnog stadiona Ptičije gnijezdo ) predstavnici Ukrajine.

O događaju su izvijestili mnogi strani mediji. Britanski Independent je, na primjer, istaknuo da s obzirom na "neizvjesne odnose između Rusije i Ukrajine... ovo sigurno nije bio pravi trenutak za drijemanje." No potreba za snom nije dugo trajala, budući da se Putin ubrzo potpuno probudio. Stao je i pozdravio ruske olimpijce koji su marširali oko stadiona. Zanimljivo je kako su ruski sportaši izveli svoje sudjelovanje na ovogodišnjim Zimskim olimpijskim igrama, nakon što je Međunarodni olimpijski odbor 2019. zabranio Rusiji sudjelovanje na Olimpijskim igrama na još četiri godine - do 2023. - zbog raširenih kršenja dopinga. Stoga nisu smjeli kročiti na olimpijski teren u Pekingu s ruskom zastavom i uz državnu himnu. Predstavljali su se kao natjecatelji Ruskog olimpijskog odbora ili ROC-a, a boje ruske zastave bile su na rukavima njihove odjeće. Vladimir Putin bio je najistaknutiji gost ceremonije otvaranja u petak - nakon što su Sjedinjene Države, Britanija i druge zemlje odlučile ne slati svoje dužnosnike u Peking u znak protesta zbog kineskog kršenja ljudskih prava i postupanja prema Ujgurima.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.